ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

F.T. Υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών από την Ελλάδα

0

Υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών προς την Αθήνα” σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα για τις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών.

Υπέρ της ελληνικής πλευράς τάσσονται οι Financial Times με σημερινό άρθρο τους στο οποίο τονίζεται πως οι στόχοι που ζητούν από την Αθήνα οι δανειστές είναι πολύ δύσκολο να εκπληρωθούν.

Όπως αναφέρουν οι FT,  σε γενικές γραμμές το ΔΝΤ έχει διαδραματίσει θετικό ρόλο ως ένας από τους πιστωτές της Ελλάδας. “Θα ήταν κρίμα να το δούμε να αποχωρεί, αλλά αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης επιμείνουν σε αντιπαραγωγικές πολιτικές που θα επιδεινώσουν τα προβλήματα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και έρχονται σε αντίθεση με την προσέγγισή τους για τη δημοσιονομική πολιτική σε άλλες χώρες της Ε.Ε., τότε το ΔΝΤ θα έχει δίκιο να φύγει”.

Το Eurogroup προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018. “Ένας τέτοιος στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί για ένα έτος (…) αλλά το να συνεχίσει να τον επιτυγχάνει στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, όπως προβλέπεται, είναι σαφώς δονκιχοτικό για μία οικονομία με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και εύθραυστη επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη. Η προσεκτική και καλοζυγισμένη προσαρμογή για την επιστροφή της Ελλάδας στην βιωσιμότητα διαφέρει από τη βάναυση επιμονή στην επίτευξη πλεονασμάτων για πολλά χρόνια.

“H E.E. ορθώς έχει υιοθετήσει τελευταία μία πιο ισορροπημένη στάση αναφορικά με τα δημοσιονομικά ελλείμματα των κρατών μελών της. Θα πρέπει να επεκτείνει αυτήν την αλλαγή και στην Ελλάδα”, καταλήγουν οι FT.

53 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply