ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια!

0

 

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ κατάργηση των διοδίων διεκδικεί με ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, επικρίνοντας κάθε σενάριο που θέλει τη διατήρησή τους υπό οποιαδήποτε μορφή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους της, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τα διόδια αλλά τα αυξάνει και προσθέτει και νέα!

Είναι πρόκληση η λειτουργία των νέων διοδίων στον περιμετρικό της Καλαμάτας και οι αυξήσεις στα διόδια όλου του Νομού.

Οι δρόμοι αυτοί έχουν φτιαχτεί με χρήματα είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από πακέτα της ΕΕ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι λεφτά του ελληνικού λαού, τα οποία δίνονται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους! Αυτοί είναι οι μόνοι κερδισμένοι καθώς εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν κέρδη.

Οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να χρυσοπληρώνουν διπλούς και τρίδιπλους τους αυτοκινητόδρομους, όσο αυτοί παραχωρούνται στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όταν για την πραγματοποίηση ενός έργου, μπαίνει το κέρδος στη μέση, τότε αντικειμενικά και το κόστος μεγαλώνει ( φόροι, διόδια κλπ) και η ποιότητα κατασκευής πέφτει (ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μεν ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, αλλά με μια βροχή έχει προβλήματα, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και στην Καλαμάτα, αλλά και στη Μεγαλόπολη).

Ευθύνες έχουν όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, που ζητάνε από την κυβέρνηση να φτιάξει και άλλους αυτοκινητόδρομους με την ίδια συνταγή – τον ίδιο τρόπο: παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να ακριβοπληρώνει ο λαός.

Είναι χαρακτηριστική η αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο που πρωτοστατούν στελέχη της ΝΔ, ο κ. Πετράκος της ΛΑΕ (που υποτίθεται εναντιώνεται στα διόδια) και διάφοροι άλλοι δημοσιογράφοι.

Ο λαός  πρέπει να πει  όχι  και στα διάφορα  “εναλλακτικά” σχέδια, που προτείνει η ΛΑΕ και άλλοι, για “επιβολή αναλογικών διοδίων”. Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε!!! (μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ που αργεί να το κάνει!!!)

Καλούμε το λαό να συνεχίσει τον αγώνα του:

  1. Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.
  1. Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  1. Ενιαίος Κρατικός Φορέας Κατασκευών, που στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και με κεντρικό σχεδιασμό, θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα συντηρεί τα δίκτυα μεταφορών και τα άλλα αναγκαία για το λαό μεγάλα έργα, με προτεραιότητα τα έργα υποδομής και προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά) που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών. Τα έργα αυτά αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας, μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή μας, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.
  1. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες. Δωρεάν για άνεργους, για μαθητές και σπουδαστές σε όλο το Δήμο Καλαμάτας. Δωρεάν μεταφορά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
  1. Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων».

Leave a Reply