ΕΣΡ και άλλα τινά

ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ είχαν περισσότερο μυαλό και λιγότερο θράσος, το ΕΣΡ που συγκροτήθηκε μόλις με υποχωρήσεις όλων των κομμάτων, αλλά κυρίως με την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, θα έκλεινε αυτές τις μέρες χρόνο.

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ θα λειτουργούσαν εδώ και μήνες νομίμως και δεν θα είχαν μεσολαβήσει οι απίθανες αντιδημοκρατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις που ταλαιπωρούν τη χώρα όλο αυτό το διάστημα: το πραξικόπημα του νόμου Παππά, το «πέτσινο» πόρισμα του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για τις 4 άδειες, το φιάσκο Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια, ο εκβιασμός ανώτατου δικαστή του ΣτΕ μπας και στηρίξει τις θεσμικές παρεκτροπές και τέλος το ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση Τσίπρα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο που έδωσε τέλος στο αντισυνταγματικό αλαλούμ.

Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ απόπειρα Τσίπρα να ελέγξει την ενημέρωση, να ταπεινώσει τους καναλάρχες για να πουλήσει «αριστεριλίκι» και να ρίξει «μαύρο» σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς τού ασκούσαν κριτική έπεσε στο κενό λόγω της σθεναρής αντίδρασης των δικαστών του ΣτΕ.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πήραν το επώδυνο μάθημά της δημοκρατίας την ώρα που νέες ντροπιαστικές αποκαλύψεις για το πώς ακριβώς εννοεί την ελευθερία του λόγου και της ενημέρωσης το Μαξίμου είδαν το φως της δημοσιότητας: ο  Ν. Παππάς είχε προσλάβει κρυφά τον δημοσιογράφο Αρη Δαβαράκη για να γράφει και να επιμελείται ιστότοπο ο οποίος έπλεκε για μήνες το εγκώμιο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού!

ΟΜΩΣ η χρηματοδότηση κόπηκε «μαχαίρι» μόλις ο Δαβαράκης αποφάσισε να γράψει υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, όπως εξομολογείται ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: οι κυβερνώντες που δήθεν κόπτονται για την πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, που έβαλαν ως πρώτη τους προτεραιότητα να κλείσουν τα κανάλια της «διαπλοκής» και αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους που τους κάνουν κριτική ως «τρόικα εσωτερικού», πουλημένους στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στο ΔΝΤ, χρηματοδοτούν μπλόγκερς, προσλαμβάνουν στα υπουργικά γραφεία γνωστά συριζαϊκά «τρολ» και χαρτζιλικώνουν διάφορα δημοσιογραφικά πιστόλια του υποκόσμου για να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους και να διαβάλουν, να εκβιάσουν, να απειλήσουν και να φιμώσουν κάθε δημοσιογράφο ή πολίτη που εκφράζει αντίθετη άποψη με την κυβέρνηση, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα σόσιαλ μίντια.

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα άκρως δημοκρατικά, με χρήματα των σκληρά φορολογουμένων Ελλήνων για χάρη – πάντα – της ελεύθερης ενημέρωσης. Αλήθεια, θα υπάρξει κάποια Αρχή που θα αναζητήσει τον μίτο της Αριάδνης στις αποκαλύψεις Δαβαράκη;

***

ΑΠΟ τον Νότη Παπαδόπουλο το κείμενο που προηγήθηκε περί ΕΣΡ κι άλλων τινών δαιμονίων αλλά αυτά για τους απλούς πολίτες δυστυχώς θεωρούνται ψιλά γράμματα μπροστά στην ερεβώδη πραγματικότητα που βιώνουν.

***

ΔΙΑΒΑΣΑ το ρεπορτάζ της Γεωργίας χθες στη «ΦΩΝΗ» για τα ευρώ που δεν ήρθαν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου και ομολογώ πως δεν ξαφνιάστηκα καθόλου που δεν έχουν δοθεί χρήματα από το κεντρικό κράτος.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι προτεραιότητες είναι άλλες, αν βέβαια δεχτούμε πως υπάρχουν τα αναγκαία ποσά, γιατί το να μην υπάρχουν διαθέσιμα είναι πολύ πιθανό. 

ΤΙ ΕΧΟΥΝ να πουν άραγε για το όλο ζήτημα οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να πείσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες; 

***

ΜΕΓΑΛΕΙΑ οσονούπω στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, που  εξελίσσεται σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΑΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, «τρέχει» από καιρό τώρα ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα και σύντομα αναμένουμε τα πρώτα θετικά και απτά αποτελέσματά του. 

***

ΑΥΤΗ η ιστορία με το  ΚΤΕΛ Μεσσηνίας μόνο ευχάριστη δεν μπορεί να θεωρηθεί και καλό είναι να την προσέξουμε γιατί θα ’χει συνέχεια.

Θανάσης Παντές

 

44 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply