Μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία η Ελλάδα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ από Pagenews.gr

ΟΣΑ έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην είναι τίποτα μπροστά στα όσα μπορεί να ζήσουμε από εδώ και μπρος. Τα μνημόνια η οικονομική δυσπραγία κι όλα τα υπόλοιπα που έφερε στη ζωή μας η κρίση δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να συγκριθούν με μια εθνική περιπέτεια, στην οποία μπορεί να μπούμε το επόμενο διάστημα. 

Στο συμπέρασμα αυτό μπορεί να καταλήξει κανείς εύκολα ακούγοντας τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να μας απειλεί ευθέως, να απειλεί την Ελλάδα, να απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

 Πολλές φορές ως σήμερα οι τούρκοι ηγέτες ήταν προκλητικοί. Έλεγαν πράγματα κυρίως για εσωτερική κατανάλωση, πόνταραν στον τούρκικο εθνικισμό, παίζοντας παιχνίδι που είχε να κάνει με το κυνήγι της εξουσίας, της παραμονής σε αυτήν. Πρώτη φορά όμως τούρκος ηγέτης φθάνει στο σημείο να αμφισβητήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Μια συμφωνία που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη.

 Ο κ. Ερντογάν προχωρά βάσει σχεδίου. Δεν μας κάνει απλά φραστικό μπούλινγκ, δεν θέλει μόνο να μας φοβίσει. Ξεκίνησε με τα σύνορα της καρδιάς του για να καταλήξει στην αμφισβήτηση της Συνθήκγης της Λωζάννης. Προχωρά βήμα- βημα, δεν δοκιμάζει μόνο εμάς. Δοκιμάζει κυρίως την Ευρώπη. Μετρά τις αντιδράσεις τις δικές μας, αλλά κυρίως των ευρωπαίων, θα κάνει «ταμείο» και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Στρατιωτικοί, διπλωματικοί και πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν η επόμενη κίνηση του να είναι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αν δεν τον πιάσουν οι ευρωπαίοι κυρίως απ’ τον .. λαιμό, αν δεν τον μαζέψουν οι νατοϊκοί, ο Σουλτάνος θα ψάξει σε ποιο σημείο του χάρτη θα ρίξει τις δυνάμεις του, να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο. Το μήνυμα το έχουν πάρει οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η Ελλάδα, η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει εδώ και τώρα να αποφασίσουν μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του κ. Ερντογάν, να προκαλέσουν την αντίδραση των Ευρωπαίων και των άλλων ηγετών του ΝΑΤΟ.

 Το πόσο ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα φάνηκε και από την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δύσκολα θα πήγαινε υπό άλλες συνθήκες ο πρόεδρος της ΝΔ να επισκεφθεί τον κ. Πάνο Καμμένο. Δεν θα του έδινε τέτοια χαρά, θα του έστελνε μόνο τον κ. Γεωργιάδη. Τα γεγονότα τρέχουν από δω και πέρα με μεγάλη ταχύτητα, ο κ. Ερντογάν δείχνει ότι βιάζεται. Πρέπει Ευρώπη και Ελλάδα να του φωνάξουν: Ως εδώ Σουλτάνε!…

 

59 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply