ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πάγωσε» το έργο πεζοδρομίων στην Εθνική Οδό!

0

ΣΤΙΣ… ΚΑΛΕΝΔΕΣ έχει παραπεμφθεί μέχρι νεωτέρας το έργο διαμόρφωσης πεζοδρομίων στην είσοδο της Κυπαρισσίας που έχει ως αφετηρία τον συνοικισμό Μυρέικα μέχρι την είσοδο της πόλης καθώς διέρχεται το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου.

Το σημαδιακό έργο ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου αλλά έχει παγώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες εξαιτίας εμπλοκής στις.. μπάρες! Όπως επιβεβαίωσε μετά το ρεπορτάζ μας μετά από παρατηρήσεις κατοίκων της περιοχής, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης ο οποίος μας έδωσε πλήρη εικόνα του έργου, χρειάζεται υπομονή. Με δεδομένο ότι η αρχική μελέτη του έργου προέβλεπε την εγκατάσταση με μπάρες για πρόσβαση κατοίκων και των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), το υπουργείο Περιβάλλοντος ενημέρωσε το Δήμο ότι οι μπάρες…δεν επιτρέπονται στην εθνική οδό παρά μόνο εντός του οικιστικού συγκροτήματος! Αυτή τη τη φορά με υπόδειξη των αρμοδίων υπηρεσιών κατέληξαν στην πρόταση να τοποθετηθούν διακεκομμένα πλέγματα ή προστατευτικά κάγκελα χωρίς να αποτρέπεται η πρόσβαση των κατοίκων.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ…

Μέχρι να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός που πιθανόν θα κατοχυρωθεί για την προμήθεια του υλικού σε ιδιωτική εταιρία, θα πρέπει μετά την παραλαβή να εγκατασταθεί εκ νέου ο εργολάβος αν φυσικά υπάρχει ακόμα. Πάντως οι κάτοικοι τονίζουν ότι δεν είναι αντίθετοι με το έργο σε καμία περίπτωση αλλά εκφράζουν φόβους για ατυχήματα ιδίως με μαθητές και παιδιά που διασχίζουν τον εθνικό δρόμο. Οπότε προσοχή!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply