Δημοτικό κτήριο στην Καλαμάτα στα Παιδικά Χωριά SOS για 20 χρόνια!

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ παράδοσης και παραλαβής ενός δημοτικού ακινήτου υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο Στ. Σιφνιός, διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, καθώς και Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας της ίδιας ΜΚΟ. Πρόκειται για ακίνητο, το οποίο έχει παραχωρηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών, βρίσκεται στην πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (στοά Λόντου) και έχει εμβαδόν 201,65 τετρ. μέτρα (μέχρι τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο στέγαζε τη Διεύθυνση Παιδείας).

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Η πρόληψη σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή είναι καίριος παράγοντας, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν στο βιολογικό τους περιβάλλον και να αποτρέπεται η διάλυση της οικογένειας.

Ο κ. Σιφνιός ανέφερε ότι τα Παιδικά Χωριά SOS διεξάγουν στην Eλλάδα 35 προγράμματα και εξέφρασε υπερηφάνεια για το πρόγραμμα της Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντας σπουδαία τη δουλειά των εργαζομένων και των εθελοντών και, γενικότερα, την παρέμβαση στην τοπική κοινωνία. Τόνισε δε ότι από το νέο κτήριο θα προσφέρουν περισσότερα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του τοπικού κέντρου των Παιδικών Χωριών SOS θα γίνουν ορισμένες τεχνικές παρεμβάσεις και θα κατασκευαστεί πεζόδρομος μπροστά στο κτήριο.

 

92 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply