Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μετά μουσικής στο Μέγαρο Αθηνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016,στις 20.30 το βράδυ.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Γυναίκες, Βία, Προσφυγιά. Χθες και σήμερα», εστιάζει στην ανάδειξη του φαινομένου της βίας σε μια “νέα” για την σύγχρονη Ελλάδα γυναικεία ομάδα, εκείνη των γυναικών -προσφύγων και των παιδιών τους, που παρέμειναν εδώ μετά το πρόσφατο μαζικό προσφυγικό ρεύμα, που βίωσε η χώρα μας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
– Χαιρετισμούς από τους/τις επικεφαλής των διοργανωτών, καθώς και χαιρετισμό εκ μέρους γυναικών – προσφύγων από οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Αττικής, που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση
– Οπτικοακουστικό αφιέρωμα από δράσεις αλληλεγγύης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό
Στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»
Οπερα γκαλά από την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, με τις σολίστ Τσέλια Κωστέα (σοπράνο) και Ειρήνη Καράγιαννη (mezzosoprano). Πρόκειται για άριες από γνωστές όπερες με αναφορές στον έρωτα και τον πόνο των γυναικών, όπως αυτά εκφέρονται μέσα από τους δρόμους της ευρωπαϊκής μουσικής.
Στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής
Έκθεση φωτογραφίας με αντιπαραβολή θεμάτων γυναικών από το πρόσφατο προσφυγικό ρεύμα (τεκμήρια 7 καλλιτεχνών από την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ), καθώς και φωτογραφίες με γυναικεία προσφυγικά θέματα από την Αθήνα της δεκαετίας του ’20, από το αρχείο του Πέτρου Πουλίδη που διαχειρίζεται η ΕΡΤ.
Η Γ.Γ.Ι.Φ. και το Κ.Ε.Θ.Ι. καλούν τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση, τιμώντας με την παρουσία τους την προσπάθεια για την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας στη χώρα μας, λεκτικής, ψυχολογικής ή/και σωματικής.
Η Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη

37 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply