ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CONIECTURA από σήμερα στην «Ομπρέλα»

0

CONIECTURA υπ’ αριθμόν 4 πλέον, και  αυτή τη φορά ο χώρος πραγματοποίησής της η γκαλερί «Ομπρέλα» στην Καλαμάτα, από σήμερα το βράδυ στις 8, μέχρι τις 31/12/2016 καθημερινά 7-10 μ.μ. εκτός αργιών βεβαίως.

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ πολυδιάστατο και ανοικτό σε πολλαπλές αναγνώσεις, η CONIECTURA σε αυτή την 4η παρουσία της, κινείται γύρω από το ερώτημα: «Γιατί στη Γη;» στο οποίο οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να απαντήσουν με το δικό τους τρόπο και συγχρόνως να εκθέσουν τον προβληματισμό τους.

alla-logiaΤΟ ΙΔΙΟ βέβαια καλούνται να κάνουν και οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτός ακριβώς είναι που καθιστά το όλο εγχείρημα ως αφήγημα, γιατί επί της ουσίας περί αφήγησης πρόκειται και μάλιστα με είκοσι ενυπογράφοντες αφηγητές, που φιλοδοξούν ν’ αφήσουν ευκρινώς το στίγμα της αφηγηματικής τους δεινότητας, αξιοποιώντας τα εικαστικά εκφραστικά τους μέσα. 

ΓΙΑΤΙ στη Γη; λοιπόν.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ανοιχτό και αναπόφευκτο, και  διαχρονικά αναπάντητο βέβαια και αυτή άλλωστε ήταν και παραμένει η σημασία του. 

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ που συμμετέχουν στην έκθεση, επιχειρούν με τον τρόπο τους να δώσουν τη δική τους απάντηση όπως ήδη ανέφερα. 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αυτές ωστόσο θα έχουν άξια αν αποτελέσουν ερέθισμα για την ενεργοποίηση των προσωπικών προβληματισμών όσων δουν την έκθεση.

ΓΙΑΤΙ στη Γη;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ψυχολογικές, φιλοσοφικές, καλλιτεχνικές, μεταφυσικές και άλλες απαντήσεις, αλλά κυρίως κοιτάξτε  μέσα σας γι’ αυτές. 

ΓΙΑΤΙ και οι γύρω μας απαντήσεις, από μέσα μας ξεκινούν και μέσα μας πάλι καταλήγουν. 

ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ βέβαια αν δεν γινόταν έτσι. Τότε ίσως δεν είχαμε και λόγο ύπαρξης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απόψε στο χώρο της έκθεσης, όπου θα παραβρεθούν και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ και τον οδηγό της έκθεσης, που είναι πλούσιος  σε περιεχόμενο και αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες 

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply