ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο μνημονιακός κατήφορος οδηγεί σε δραχμή και ελληνική πανωλεθρία!

0

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι, χθες ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος -Δημήτριος Καρράς αφήνοντας τον Βασίλη Λεβέντη με 8 βουλευτές! Κρίμα κυρ Βασίλη, ούτε ομάδα μπάσκετ δεν διαθέτεις και μάλλον θα χάσεις και τους άλλους μισούς !

ΑΔΕΡΦΙΑ οι δανειστές,  μας οδηγούν σε ολοκαύτωμα , μην ακούτε παραμύθια για ανάπτυξη.

ΟΠΩΣ  ΔΕΙΧΝΟΥΝ τα πράγματα, ο αριστερός πρωθυπουργός λόγο των 7 χρόνων αντιλαϊκών μνημονίων – φόρο- νομοσχεδίων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 που κορόιδεψαν τους ψηφοφόρους επεξεργαζόμενος  τις αρνητικές δημοσκοπήσεις για το κόμμα του θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί από το συνεχόμενο κατήφορο.

ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ στη βουλή αυτές τις μέρες δίνουν και παίρνουν.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ οι μεταλλάξεις βουλευτών και στελεχών .η μόνη λύση είναι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ στις πολυεθνικές αλυσίδες  ηλεκτρονικών προϊόντων και στα  στοκ εμπορεύματα  χθες στην «μαύρη Παρασκευή», οι εικόνες και τα ρεπορτάζ που έδειξαν τα κανάλια που θύματα τους είναι οι απλήρωτοι υπάλληλοι,  δικαιώνουν τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν υποφέρουν! 

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, σε όποιο χοτ σποτ σημειώνονται επεισόδια και καταστροφές οι πρωταγωνιστές είναι συνδεδεμένοι  με τους τούρκους και τους πειναλέους συνεργάτες τους.

***

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, η  επιστροφή στη δραχμή, όπως δυστυχώς εξελίσσεται η όλη κατάσταση, θα έρθει ως τραγικό αποτέλεσμα ελληνικής πανωλεθρίας, και όχι όπως θα έπρεπε, ως προϊόν ώριμης σκέψης, σοβαρού προγραμματισμού  και αναγνώρισης της ως μονόδρομο σωτηρίας της Ελλάδας.

ΥΠΑΡΧΕΙ μια τάση, που ας μου επιτραπεί να τη χαρακτηρίσω ως παρανοϊκή. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, συγκεκριμένα, για ορισμένους κυβερνητικούς επιφορτισμένους με οικονομικά θέματα, οι οποίοι προβαίνουν κατά καιρούς σε δηλώσεις πλήρους ικανοποίησης για το έργο που έχουν επιτελέσει.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ αυτές αφορούν στο ότι “επιτεύχθηκαν οι στόχοι του προγράμματος” και επειδή οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν, η χώρα βαδίζει προς την ορθή κατεύθυνση και η ελπίδα ξανάρχεται.

ΩΣΤΟΣΟ, διερωτώμαι τι μπορεί να σημαίνει αυτή “η επίτευξη των στόχων”, ή και ακόμη πως θα μπορούσε “να μην επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι”!!!!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ, λοιπόν, κατά τους αρμόδιους, δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο, από το ότι υπολόγισαν σωστά: πόσο έπρεπε να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, πόσοι έπρεπε να απολυθούν, πόσο έπρεπε να αυξήσουν οι φόροι, πόσο έπρεπε να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

ΔΗΛΑΔΗ,  “ικανοποίησης των απαιτήσεων/διαταγών των δανειστών”.

ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΗ αυτή κούρσα για την επίτευξη των “μνημονιακών στόχων”, που απαιτεί αποκλειστικά και μόνο καλές γνώσεις λογιστικής, δεν λαμβάνονται διόλου, μα διόλου  υπόψη οι συνέπειες αυτών των “κυβερνητικών επιτυχιών”, που ωστόσο αναμένουν τα μπράβο και τη μεγαλοψυχία των δανειστών για το “τέλος της διαπραγμάτευσης”.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ διόλου το πόσοι Έλληνες πολίτες προστίθενται στους λιμοκτονούντες και σκουπιδοφάγους;;;  

ΠΟΣΟΙ προστίθενται στους άστεγους;;; Πόσα παιδιά δεν θα αναπτυχθούν σωστά, διότι δεν τρέφονται σωστά;;;

ΠΟΣΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες χάνουν τη ζωή τους, αν και θα μπορούσαν να σωθούν, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται εκεί που βρίσκονται;;;

ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ νέων και μορφωμένων προστίθενται καθημερινώς σε αυτούς που αποχαιρετούν την Ελλάδα, που ωστόσο τους σπούδασε, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες χώρες;;;

ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ οι κυβερνητικοί θρίαμβοι, ότι “πιάσαμε τους στόχους”;

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ στόχος είναι, δυστυχώς, εφικτός κάτω από αυτές τις συνθήκες, εφόσον δηλαδή δεν ενδιαφέρει ο αριθμός των εκάστοτε σφαγιασθέντων. 

ΚΑΙ είναι άξιο απορίας το πως επιστήμονες δέχονται να εκτελούν αυτά τα προγράμματα  προϊούσας εξαθλίωσης των συμπατριωτών τους, και να επιδεικνύουν με αυτό τον τρόπο τις όποιες ικανότητές τους…

ΑΝΤΙ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ χαρτιά, μολύβια και  λογιστικές μηχανές, στα μούτρα των δήθεν εταίρων, που έχουν μετατραπεί σε χείριστου είδους κατακτητές.

ΑΝΤΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βροντοφωνάξουν πως η “δημοκρατία”, η “αλληλεγγύη”, η “συνοχή” μέσα στην Ευρώπη, σε καμιά περίπτωση  είναι δυνατόν να εμφανίζονται με αυτό το αποτρόπαιο και εγκληματικό πρόσωπο που βλέπει η Ελλάδα τα τελευταία αυτά τραγικά χρόνια. Φοβούνται, μήπως…Αλλά, μήπως, τί; Τι χειρότερο υπάρχει από την πλήρη οικονομική, εθνική, κοινωνική, πολιτιστική, ηθική καταστροφή της Ελλάδας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αντί να εμφανιζόμαστε ως κακόμοιροι επαίτες μπροστά στον Ομπάμα που είναι σαφές ότι δεν μπορεί να βοηθήσει, πέρα από κάποια παρήγορα λόγια, και στην κυρία Μέρκελ, η οποία ομιλεί με τόση ελαφρότητα περί δημοκρατίας, την οποία καταπατεί αλύπητα στην Ελλάδα, αντί λέω να  προσπαθήσουμε να σταθούμε στα πόδια μας;

ΣΙΓΟΥΡΑ το μπορούμε, αλλά σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος στον τόπο μας, για να το προσπαθήσουμε, καθώς πουλιούνται, όλα! Μα όλα…

ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρο ότι οι κυβερνητικοί, σε συγχορδία με τους εταίρους, τρέμουν την επάνοδο στο εθνικό νόμισμα.

ΙΔΙΩΣ, ΤΩΡΑ, που οι τόσο καταστρεπτικές προβλέψεις τους για το Brexit αποδείχθηκαν οικτρά αβάσιμες.

ΑΛΛΑ, και πως να μη φοβούνται, αφού η ΕΕ-Ευρωζώνη κρέμεται πια από μια κλωστή, που ασφαλώς θα κοπεί με ένα Grexit. Γι αυτό, λοιπόν, ας εξακολουθούμε να θυσιαζόμαστε, για μια Ευρώπη, που ξέχασε τι σημαίνει δημοκρατία, και για ένα ευρώ, που εκπροσωπεί το πιο άρρωστο και το πιο ανώμαλο νόμισμα στην υφήλιο. 

ΑΣ ΧΑΘΟΥΜΕ, λοιπόν, όλοι στην Ελλάδα, για το μεγαλείο της ΕΕ και του ευρώ.

ΑΣ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ για το τέλος και αυτής της διαπραγμάτευσης, και ας προετοιμαζόμαστε για την επόμενη.

ΜΕΝΟΝΤΑΣ στα μνημόνια, δεν έχουμε πραγματικά τίποτε, μα τίποτε άλλο να κάνουμε, εκτός από συνεχείς διαπραγματεύσεις, όπου ότι δήθεν κερδίζουμε σε κάθε προηγούμενη, το χάνουμε στην αμέσως επόμενη. 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ

Leave a Reply