“Πυρετός” συσκέψεων Μητσοτάκη με Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη

Έτοιμος για την εκλογική μάχη δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ανήσυχος για τα εθνικά θέματα, κορυφώνει τις συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου από το pagenews.gr για το πώς σχολιάζει η Πειραιώς τη φιλολογία περί επικοινωνίας Καραμανλή-Μαξίμου.

Νέα σειρά συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ αναμένεται να έχει μέσα στις προσεχείς ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αναλύσει τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα ( οικονομία, διαπραγμάτευση αλλά και τις αναφορές του πρωθυπουργού σε εκλογές), καθώς και την ένταση στο πεδίο των εθνικών θεμάτων.

Στην ατζέντα του προέδρου της ΝΔ είναι τα ραντεβού με τους Καραμανλή, Σαμάρα και Μεϊμαράκη, με τους οποίους διατηρεί τακτική επικοινωνία. Οι επαφές αυτές θα πιστοποιήσουν για μια ακόμη φορά το καλό κλίμα, που επικρατεί στις μεταξύ τους σχέσεις το τελευταίο διάσημα και θα εκπέμψουν το μήνυμα της ενότητας της ΝΔ στην κορυφή.

Ως προς τον κ. Καραμανλή, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε η πρόθεση από μέρους του να διαταραχθεί η ενότητα του κόμματος, ενώ παράλληλα παραπέμπουν στις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του ξαδέλφου του, τομεάρχη υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλή ότι “και με τον Καραμανλή και με τον Τσίπρα δεν γίνεται…”. Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν χθες οτι αυτή η δήλωση ακυρώνει πλήρως την φιλολογία, την οποία ορισμένοι προσπαθούν να προβάλλουν περί δήθεν ανοιχτών διαύλων μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμάρα, στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του εχει στηρίξει την πολιτική Μητσοτάκη, ενώ πριν απο λίγα 24ωρα ο ίδιος εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ, Τσίπρα. “Αυτα έχει η ζωή”, είπε ο κ. Σαμαράς, όταν εκπρόσωποι του Τύπου τον ρώτησαν στην Βουλή για την πορεία της κυβέρνησης Τσίπρα και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τέλος, για τον κ. Μεϊμαράκη πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πυκνώσει τις επικοινωνίες του με τον πρόεδρο της ΝΔ και μάλιστα υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης και ως προς την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, στη ΝΔ θεωρούν οτι ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να δώσει την εκλογική μάχη, οποτεδήποτε και εάν αυτή γίνει, έχοντας κλείσει οριστικά τα εσωτερικά του μέτωπα και θεωρείται βέβαιο οτι όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

61 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply