ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο ίδιο έργο θεατές στη Βουλή με νέα προαπαιτούμενα για τη 2η αξιλόγηση

0

 

Σε ρυθμούς… Eurogroup θα κινηθεί την εβδομάδα που ξεκίνησε η Βουλή, καθώς αναμένεται να ψηφιστούν μια σειρά νομοσχέδια που εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των προαπαιτουμένων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το  πρώτο πολυνομοσχέδιο, για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», θα εισαχθεί αύριο, Τρίτη, προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το δεύτερο, με τον τίτλο “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας” που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ – μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με προαπαιτούμενα – πιθανότατα θα περιλαμβάνει τον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ. Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια, όπως ισχύει για τα δύο παραπάνω.

Τέλος, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και η ψήφιση για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, διαμόρφωσης γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και άλλες διατάξεις.

Leave a Reply