ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχέδιο για κούρεμα χρεών σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο Τσακαλώτος

0

Νέο πλαίσιο εξωδικαστικών συμβιβασμών για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία έκανε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΕΚ Γιάννη Σαρίδη που μπορεί να αφορούσε τα κόκκινα δάνεια της ΑTTIKA BANK που προήλθαν από την εκκαθάριση της παλαιάς ΑΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός νέου πλαισίου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σύστημα που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μια ιεράρχηση των οφειλών, που θα έχει στην κορυφή τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) τα οποία θα «κουρεύονται» πρώτα και στο τέλος τα ποσά που αφορούν παρακρατούμενους φόρους (Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και ΦΠΑ) τα οποία θα κουρεύονται τελευταία.

Το ίδιο προτείνεται και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου τελευταία στη σειρά για κούρεμα θα βρίσκονται τα ποσά που συνδέονται με παρακρατούμενες εισφορές.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόταση των θεσμών που όμως εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 50.000 ευρώ…

 

115 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply