Βαθιές πληγές άνοιξε η θεομηνία στη Ζάκυνθο

 

Την επομένη της θεομηνίας, που είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και ένας 33χρονος άντρας να χάσει τη ζωή του, οι κάτοικοι της Ζακύνθου συγκλονισμένοι, μετρούν τις πληγές τους. Εικόνες καταστροφής κάνουν το γύρο του διαδικτύου την Δευτέρα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες μια δυνατή μπόρα προκάλεσε εκ νέου προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Πιο αναλυτικά, “φούσκωσε” και πάλι χείμαρρος, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Ξιφίτα στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στην περιοχή του Κρυονερίου υπήρξε κατολίσθηση, συνεπώς ο δρόμος να κλείσει. Κατολίσθηση έγινε και στην περιοχή του δημοτικού σταδίου Ζακύνθου. Τα σχολεία στο νησί είναι κλειστά, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου συστήνει στους κατοίκους να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για παγωνιά και χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες προκαλούν εκ νέου ανησυχίες στις αρμόδιες Αρχές της περιοχής. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας μάλιστα έγινε έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί, προκειμένου να κάνει αποτίμηση των προβλημάτων, που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Πάντως, από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής τα ακραία φαινόμενα έχουν αρχίσει να υποχωρούν και τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές από τη θεομηνία.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλωβίστηκαν ,χωρίς να τραυματισθούν, τουλάχιστον δεκαέξι πολίτες οι οποίοι είχαν παγιδευθεί στα σπίτια ή στα αυτοκίνητα τους και κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά.

Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στο νησί ,συγκροτήθηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική 13 συνεργεία με 26 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, επτά φορητές αντλίες και δύο διασωστικές λέμβους με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την καταιγίδα η οποία «σάρωσε» το νησί, πλημμύρισαν σπίτια και αυτοκίνητα ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε τουλάχιστον 80 κλήσεις για πλημμύρες.

 

39 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Αναρτήθηκε στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Leave a Reply