Δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας!

Καλή ήταν γενικώς η ανταπόκριση των ρεμάτων, αναφορικά με τις βροχοπτώσεις του Σαββάτου, της Κυριακής, μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας. Οι λεκάνες υποδοχής φερτών υλικών γέμισαν από τέτοια υλικά και πρέπει να ξανακαθαρισθούν. Παρέμβαση απαιτήθηκε και έγινε από το Δήμο Καλαμάτας σε όλη του την έκταση, όπως – για παράδειγμα – για τον καθαρισμό δρόμων και υδάτινων αποδεκτών από φερτά υλικά, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις που παρατίθενται, ενώ σημειώθηκαν καταστροφές σε δρόμους ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων. Πολλές οδοί μόλις είχαν καθαρισθεί μέσω των εργολαβιών για την αποκατάσταση των συνεπειών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, ενώ στο πλαίσιο αυτό είχαν γίνει και άλλες παρεμβάσεις, που καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί στην αποκατάσταση εκ νέου ΜΟΝΟ με τις δικές του οικονομικές και τεχνικές δυνάμεις, δυστυχώς. Το οικονομικό αντικείμενο όλων των εργολαβιών του Δήμου, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κήρυξης αυτού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επεκτείνεται κατά 15%, για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών που προέκυψαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας κατεγράφησαν επιπλέον τα εξής, αναφορικά με τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις:
1. Στον Αντικάλαμο πλημμύρισαν τρία σπίτια – το θέμα αντιμετωπίστηκε από το Δήμο Καλαμάτας
2. Προβλήματα προέκυψαν στη Δυτική Παραλία, πλησίον ταβέρνας Σωφρονά, σε υδάτινο αποδέκτη, όπου παρενέβη μηχάνημα του Δήμου.
3. Στο «Πράσινο Αστέρι» απεστάλη μηχάνημα του Δήμου Καλαμάτας και καθαρίσθηκε υδάτινος αποδέκτης.
4. Καθαρίσθηκε το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στη Δυτική Παραλία, για να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι
5. Στο συνοικισμό Νικηταρά στα Κατσαραίϊκα Λαιΐκων, κινδύνεψαν σπίτια από τα νερά που είχαν κατακλύσει τους δρόμους. Έγινε παρέμβαση με μηχάνημα του Δήμου
6. Πέτρες έπεσαν στους Πέντε Δρόμους – ενημερώθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
7. Λακωνικής: ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε για κοπή δέντρου
8. Άγιοι Θεόδωροι Θουρίας: από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται καθαρισμός από φερτά υλικά / από αύριο αρχίζει η εκτέλεση εργολαβίας στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων
9. Υπήρξε συγκέντρωση νερών – λάσπης σε Νοσοκομείο, ΔΕΗ στο Ασπρόχωμα, ΕΑΣ στη Θουρία, Λάμπου στη Θουρία και στη Νέα Είσοδο (προς Διασπορά)
10. Αναφέρθηκαν προβλήματα σε Άγιο Φλώρο, Πλατύ, Βρομόβρυση
11. Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική αναφέρθηκαν προβλήματα για τα εξής σημεία – περιοχές στην Καλαμάτα και την περιοχή της: «Πράσινο Αστέρι», Κατσαραίϊκα, Ασπρόχωμα (Αθανασίου), Καραμπογιάς, οδοί Μπακογιάννη και Βαγγέλη Δράκου, όμως δεν υπήρξε τελικά σημαντικό ζήτημα
12. Πλημμύρισε το προαύλιο στον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα από το Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, υπήρξαν ζημιές στο Πήδημα από τον τεράστιο όγκο νερού και τη μεταφορά φερτών υλικών, καθώς και από μεγάλο όγκο νερού σε γέφυρα στην οδό από Περιβολάκια προς Χανάκια.

 

 

 

40 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply