ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τατούλης: Με τον προϋπολογισμό 2017 εξασφαλίζονται πόροι για έργα προς όφελος όλων των Πελοποννησίων

0

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο προϋπολογισμός του 2017, με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να στέκεται  στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες με τον καλύτερο τρόπο, όσο και να βρίσκει νέους πόρους και να τους διαχειρίζεται με επιτυχία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η μόνη σταθερά είναι ότι οι προϋπολογισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου εδώ και χρόνια έχουν μηδενικό έλλειμμα, κάτι το οποίο ενώ θεωρείται αυτονόητο, ποτέ δε γινόταν. Αυτό αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Περιφέρεια» δήλωσε ο κ.  Τατούλης κατά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού και συνέχισε. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασκεί υπεύθυνη διοίκηση και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει», τόνισε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι ιδιαίτερα στον προϋπολογισμό δεν μπορεί να γίνει καμία υπέρβαση, καθώς δεν μπορούν να στραφούν πόροι σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που έχουν προδιαγραφεί.

«Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός έχει 250 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα στους πόρους των Κοινών Αυτοτελών Πόρων για τις Περιφέρειες και γίνεται αντιληπτό ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται», ανέφερε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι αυτή «η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές ότι θα μεριμνούσαν για την απόδοση όλων των ΚΑΠ που είχαν στερήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και όχι μόνο αυτό, παρουσιάζετε τη μείωση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στους ΚΑΠ ως «νοικοκύρεμα» της κυβέρνησης».

Ο κ. Τατούλης, στάθηκε και στη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία «ιδιαίτερα της μείζονος, φέρνει τις πληγές των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία προσπαθεί αδιέξοδα για αρκετά χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της». Ακόμη ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι πολύπλευρες οι ευθύνες αυτών που προσπαθούν να χτίσουν το πολιτικό τους αφήγημα πάνω στα ερείπια της χώρας και της κοινωνίας».

Απαντώντας στις αναφορές αυτών που ισχυρίζονται ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, αντιπροσωπευτικότητας και διαβούλευσης ο κ. Τατούλης, υποστήριξε την άποψη ότι όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πρέπει με συνέπεια να αποδεικνύουν τη βαθιά πίστη τους στη δημοκρατία. «Απορρίπτουμε συλλήβδην τα στημένα παιχνίδια ανύπαρκτων πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ποτέ δεν φοβηθήκαμε να μιλάμε για τους δήθεν κομιστές της μεγάλης ελπίδας και τους δήθεν μεγάλους επαναστάτες. Όλοι αυτοί δεν τόλμησαν ποτέ καμία προσωπική πολιτική επανάσταση, ούτε έχουν την τόλμη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τα δεινά που έφεραν στον τόπο με τη συμπεριφορά τους» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Ξεχωριστά, απάντησε στις αναφορές των Οικολόγων, οι οποίοι έκαναν παρατήρηση στην Περιφερειακή Αρχή γιατί δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. «Θα έπρεπε να ντρέπονται για την εθνική στρατηγική για την κλιματική αλλαγή που κατέθεσαν. Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός που επικαλέστηκαν θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι απαιτεί ειδική νομοθετική ρύθμιση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και 4 χρόνια έχει εισηγηθεί σχετική πρόταση, στο μοντέλο της Μεγάλης Βρετανίας, δυστυχώς όμως περιορίζεστε στις εντυπώσεις χωρίς να καταθέτετε ουσιαστικές προτάσεις. Λίγες μέρες πριν ο Σύριζα εισηγήθηκε τη συμμετοχή του ελληνικού προϋπολογισμού στον Ευρωπαϊκό και αυτό το ψήφισαν όλες οι παρατάξεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ψηφίστηκε επίσης λίγες μέρες πριν ο προϋπολογισμός της χώρας χωρίς να αμφισβητηθούν τα στοιχεία. Πως μπορούν εδώ μέλη της αντιπολίτευσης να αμφισβητούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, όταν αυτά έχουν ελεγχθεί από το Οικονομικό παρατηρητήριο;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «όσοι δεν υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό αποδεικνύονται πολύ μικροί απέναντι στην ευθύνη που τους έχουν αναθέσει οι πολίτες».

 

 

 

 

 
 

Leave a Reply