ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι συμβαίνει με την αίτηση στο Ταμείο Αλληλεγγύης;

0

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΣΥΜΦΩΝΑ με δελτίο Τύπου του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν της είχε παραδοθεί από τις ελληνικές Αρχές αίτημα στήριξης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Γεωργίας, Phil Hogan, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, ανέφερε ότι μέχρι την ημέρα σύνταξης της απάντησης (15.11.2016), δεν είχε υποβληθεί αίτημα στήριξης.
Επίσης, η Κομισιόν τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τα κονδύλια του Ταμείου Αλληλεγγύης, δεν έχει κάνει χρήση των διαθέσιμων κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, για την πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας.
Σε ερώτηση του κ. Χουντή σχετικά με τις δράσεις που «μπορούν να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί που είδαν την παραγωγή και τις εκμεταλλεύσεις τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά», ο κ. Hogan δείχνει τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω των οποίων «τα κράτη μέλη μπορούν να παρέχουν στήριξη για την αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης των κτιρίων και του εξοπλισμού, καθώς και της ανασύστασης του δυναμικού φυτικής και ζωικής παραγωγής», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η απώλεια εισοδήματος δεν είναι επιλέξιμη για στήριξη».

Αναμένεται, προφανώς, μια απάντηση από την Κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω, τονίζεται σε χθεσινή ανάρτηση του Δήμου Καλαμάτας.

 

Leave a Reply