Τσουχτερό κρύο, βροχές και τα πρώτα χιόνια στον Ταΰγετο!

Με τσουχτερό κρύο, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα είναι ιδιαίτερα αισθητή στο πλαίσιο της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις ακόμη και χιόνια στα ορεινά, μας αποχαιρέτησε το φθινόπωρο, δίνοντας σκυτάλη στον χειμώνα.
Στην Καλαμάτα και αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας ο υδράργυρος έπεσε σε μονοψήφιους βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πρώτα χιόνια στον Ταΰγετο είναι γεγονός και φαίνονται μέχρι το Καλάθι.
Η εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στην τελευταία της, γενική πρόγνωση.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία, θα ανέβει αισθητά, ακόμα και κατά επτά βαθμούς.
Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των καιρικών συνθηκών σε ολόκληρη την Ελλάδα, αν και δεν θα λείψουν οι παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι σε δυτικές διευθύνσεις μέχρι και τη Δευτέρα.
Η κακοκαιρία συνεχίζεται και αύριο, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Το Σάββατο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νότια, με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Η ένταση των ανέμων θα έχει εξασθενήσει, καθώς θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ ίδιο το καιρικό σκηνικό θα είναι και την Κυριακή.

 

64 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply