“Ψίχουλα” από την κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας!

Ανεπαρκές κρίνει ο Δήμος Καλαμάτας το ποσό των 163.000 ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία. Όπως αναφέρθηκε σε ειδική σύσκεψη σχετικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο επισκευών, συντηρήσεων και παροχής εξοπλισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του δημάρχου και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και άλλων αιρετών, του γενικού γραμματέα, Διευθυντών Υπηρεσιών και στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, «τα χρήματα αυτά δεν αρκούν».
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως ο Δήμος παρεμβαίνει και με δημοτικούς πόρους, για τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Ήδη στην κατεύθυνση της συντήρησης των υποδομών, έχει υπογραφεί σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2016». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 145.100 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτού, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο των κτηρίων, όπως χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιΐες, επιχρίσματα, κατασκευές ξύλινες και μεταλλικές, λοιπά τελειώματα, δίκτυα ηλεκτρικά και υδραυλικά, στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Αρφαρών, στο 6ο, 18ο και 19ο Νηπιαγωγείο, στο ΕΠΑΛ (πρώην Παραλίας) και στο 7ο, 8ο, 9ο, 18ο και 19ο Δημοτικά .
Επίσης, υπεγράφη συμφωνητικό για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016» προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (κλειστό γυμναστήριο), στο Γυμνάσιο Αρφαρών, το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.
Οι επισκευές κουφωμάτων, θα αγγίξουν τις 20.000 ευρώ, ενώ ίδιο είναι το ποσό για τη συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων σχολείων, όπως ύδρευσης και αποχέτευσης.
Σημαντική, ειδικά ενόψει του χειμώνα, είναι η συντήρηση των καλοριφέρ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ένα έργο προϋπολογισμού 11.036 ευρώ. Τέλος, θα γίνουν επισκευές όψεων και χρωματισμοί 85.000 ευρώ και ασφαλτοστρώσεις, ενώ προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συντήρηση και επισκευή Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως επισκευές στεγών, εγκαταστάσεων, κουφωμάτων, παιδικών χαρών, περιφράξεων και χρωματισμοί.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως προγραμματίζεται παροχή σε σχολεία 50 καινούργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 45 χρησιμοποιημένων, αντικατάσταση συμβατικών πινάκων, με 100 πίνακες στους οποίους γράφει κανείς με μαρκαδόρους, παροχή διαφόρων ειδών, όπως 45 γραφεία και παροχή 150 τηλεφωνικών συσκευών.

 

 

 

 

 

36 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply