ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης

0

 Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η 3η συνάντηση για την προώθηση της επίλυσης θεμάτων που αφορούν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, συμμετείχαν εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη οι εξής:

Η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών Έργων  Ευγενία Γατοπούλου, ο διευθυντής Μελετών και Έργων Μουσείων Κωνσταντίνος Φρισήρας, η διευθύντρια Αναστήλωσης και Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων Αμαλία Ανδρουλιδάκη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικών Μελετών Αθ. Κουκούβελος, ο αρχιτέκτων Γεώργιος Αραχωβίτης, η Αρχιτέκτων  Έρση Φιλιπποπούλου – Σύμβουλος της Περιφέρειας για το θέμα του Μουσείου και από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Λακωνίας ο μηχανικός Άγγελος Κολλιάκος.

Διαπιστώθηκε ότι λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου μελετών και έργων του Δημοσίου τον Αύγουστο του 2016, αναμένεται υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Μετά από μακρά συζήτηση, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα της προετοιμασίας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι για την επόμενη συνάντηση που ορίστηκε για τα μέσα Ιανουαρίου 2017, θα έχουν προετοιμαστεί και περαιτέρω επεξεργαστεί θέματα όπως οι προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, η τύχη των επιτοπίων αρχαιοτήτων, η δυνατότητα επεμβάσεων στη ζώνη προστασίας 15 μ. του διατηρητέου κτιρίου κ.α.           

Leave a Reply