Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις αλλά εμείς εξαναγκαζόμαστε σε… απορρυθμίσεις!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι και καλό μήνα , ο Νοέμβριος μας αποχαιρέτησε με χιόνια και τώρα θα χορέψουμε βαρύ ζεμπέκικο μήπως απαλλαγούμε από τους κύκλους του ΜΟΡΕΑ.

ΣΤΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙ στήσανε ακόμα έναν κύκλο στον οποίο τα φορτηγά για να περάσουν πρέπει να κάνουν μανούβρες.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ τα κτήματα και οι δρόμοι λιμνάζουν από τα καλά έργα του εθνικού κατασκευαστή. Τι γίνετε ρε παιδιά , δεν ακούω  από κανέναν αρμόδιο λέξη,  που το πάνε ;;; 

ΑΔΕΡΦΙΑ Έλληνες,  πολλοί συνδέουν τις μεταρρυθμίσεις με την σκληρή λιτότητα και αυτό είναι απολύτως λανθασμένο.

ΕΠΕΙΔΗ το παραμύθι κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος, (7 χρόνια μας ξεσκίσανε αλλά οι νερουλάδες στη βουλή, στην πλειοψηφία συγγενείς των εθνοσωτήρων ,  λαμβάνουν περισσότερα από τους γιατρούς των νοσοκομείων).

ΕΤΣΙ  ΣΑΣ ΕΞΗΓΩ παρακάτω τι ακριβώς συμβαίνει με όσο πιο απλά λόγια γίνεται :

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» είναι η διαδικασία εκείνη με την οποία θα καταστεί εύρυθμος ένας τομέας, δηλαδή θα λειτουργεί καλύτερα και πιο αποδοτικά.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ είναι :

1) ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των «κλειστών» επαγγελμάτων.

2) Η ΠΑΤΑΞΗ της γραφειοκρατίας εκτός από το χρήμα που πρέπει να δώσεις πολλοί σε κοιτούν λες και μπήκες στην κρεβατοκάμαρα τους. 

3) ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ κίνητρα για επέκταση μιας επιχείρησης.

4) ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό σύστημα με χαμηλούς συντελεστές, εδώ κάθε τρεις μήνες όλα αλλάζουν.

5) ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ κίνητρα για πρόσληψη ανέργων από τους επιχειρηματίες.

6) Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στο δημόσιο ώστε να λειτουργεί σωστά.

7) Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο δημόσιο (αυτοί που είναι αργόμισθοι να πάνε να δουλέψουν σε υπηρεσίες που χρειάζονται προσωπικό για να μην παίζουν πασιέντζα). 

8) Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ της διαδικασίας προσλήψεων ώστε να είναι αξιοκρατικές και να μην μπαίνει κανείς από την πίσω πόρτα και χωρίς πτυχία.

9) ΤΟ ΞΕΒΟΛΕΜΑ των συνδικαλιστών ώστε να παράγουν και αυτοί έργο.

10) ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ το 50%+1 υπάλληλος για να γίνει μια απεργία και όχι να κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες 3 άτομα όποτε επιθυμούν.

11) Η ΑΡΣΗ των νομικών κωλυμάτων για την σύσταση μια εταιρίας.

12) Η ΑΡΣΗ της «χαρτούρας» και των άπειρων «σφραγίδων» όταν επισκέπτεσαι για κάποιο λόγο έναν δημόσιο οργανισμό.

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ δηλαδή όλα γρήγορα και απλά, όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Λογικά όλα αυτά, έτσι δεν είναι; Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς!

ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ τώρα, γιατί δεν τα κάνουν αφού είναι τόσο απλά και θα βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες ώστε να βρουν νέες δουλειές;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αποφύγουμε όλοι μας το ανεβοκατέβασμα των σκαλοπατιών σε μια δημόσιο υπηρεσία ακόμα και για το πιο απλό;

ΑΠΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θέλουν να προστατεύσουν το δημόσιο (αυτοί που πράγματι προσφέρουν στο δημόσιο και είναι αρκετοί, δεν έχουν καμία ανάγκη τις κυβερνήσεις) και γι’αυτό ρίχνουν όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και στην επιχειρηματικότητα.

ΑΦΗΝΟΥΝ χιλιάδες αργόμισθους στο δημόσιο χωρίς να τους κινητοποιήσουν να εργαστούν, τους βολεύουν οι «σφραγιδοφόροι», οι «συνδικαλισταράδες» και όλες αυτές οι εμετικές καταστάσεις που θυμίζουν την ένδοξη παπανδρεϊκή δεκαετία του ’80.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ έχουμε κρίση και δεν υπάρχουν λεφτά για να αυξάνουμε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.

ΤΟΤΕ δανειζόμασταν από την Ευρώπη για να τρώει η Μιμή, ο Ανδρέας, ο Άκης, οι αφισοκολλητές , όλα τα υπόλοιπα παιδιά στην Χαριλάου Τρικούπη και εν συνεχεία και όλη η Ελλάδα!

ΒΕΒΑΙΑ δεν σκέφτηκε κανείς τις επόμενες γενεές, δηλαδή εμάς και τα παιδιά μας !!!

ΤΩΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ η κατάσταση και προκειμένου να προστατέψουν το δικό τους πελατειακό κράτος και τους δικούς τους κομματικούς στρατούς, οι ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ)-ΑΝΕΛ αποφασίζουν να διαλύσουν τους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες και να φορολογήσουν τους πάντες.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, φίλες και φίλοι, αυτή είναι η ιστορία με τις μεταρρυθμίσεις. Και όσο κανείς δεν τις κάνει, τόσο η  τρόικα θα επιμένει για περαιτέρω κόψιμο σε μισθούς και συντάξεις…

***

ΑΠΟ  ΧΘΕΣ το απόγευμα έχει σηκώσει δυνατό αέρα και εύχομαι να μην κάνει ζημιές κυρίως στα χωριά  που οι περισσότεροι παραγωγοί ελιών θα μείνουν με τα πανιά στα χέρια.

ΜΕ ΑΥΤΑ κλείνω την σημερινή στήλη και σας εύχομαι μέσα στο μήνα να καταφέρεται να λύσετε όλα τα προβλήματα και να κλείσετε όλες τις εκκρεμότητες.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ κόπο στηρίξτε τα τοπικά καταστήματα κυρίως αυτά στην Αριστομένους που όλα δείχνουν ότι θα κάνουν μαύρες γιορτές φέτος!  Καλή σας μέρα και καλό σας μήνα…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΣ

48 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply