Εγκαινιάστηκε η αίθουσα εκγύμνασης στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και το γυμναστήριο

Τα εγκαίνια του χώρου εκγύμνασης του Γυμνασίου Κυπαρισσίας όσο και του χώρου άθλησης για Σωματεία και Συλλόγους, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του σχολείου παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων.
Το έργο αποκατάστασης έγινε από το Δήμο μετά από πιέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και φορέων, ενώ όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιώργος Θεοδωρόπουλος ο χώρος ήταν ανοικτός από το 1965 ενώ διαχρονικά έγιναν μόνο μικρές παρεμβάσεις, λέγοντας ότι παραδίδεται στους μαθητές για άθληση και στην κοινωνία. Ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου με την ευχή να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την συντήρησή του στο μέλλον.

%ce%b3%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bf-4
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας μίλησε για αποκατάσταση των πληγών που έχει ο τόπος με βάση τις σημερινές συνθήκες και δυνατότητες ώστε από τη πλευρά του Δήμου να γίνει ότι ήταν δυνατόν. Ο ίδιος εξήγησε ότι μπορούμε να συννενοηθούμε για να λύνουμε καυτά προβλήματα, ενώ η νέα αίθουσα του γυμνασίου αποτελεί μια αρχή καθώς ο Δήμος δίνει προτεραιότητα στην σχολική στέγη με όλους τους βοηθητικούς χώρους, ενώ υποσχέθηκε την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Συγκινημένος ήταν ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την υλοποίηση του έργου, λέγοντας ότι πρέπει να γινόμαστε ευέλικτοι με χώρους δημιουργικής προσπάθειας καθώς δεν πρέπει να παραιτούμαστε ποτέ από τον στόχο μας, ευχόμενος να υπάρχει συνεργασία για το καλό του σχολείου και του Δήμου, ενώ υποστήριξε ότι έρχεται στην θέση των παιδιών που πρέπει να ακούγεται πάντα η φωνή τους.
Τέλος μαθητής εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου κατέληξε λέγοντας ότι ο χώρος χρησιμεύει για την άθληση των μαθητών όταν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ενώ δεσμεύθηκε ότι θα παραδίδεται στους επόμενους καθαρός όπως αρμόζει στην μαθητική κοινότητα. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ο αγιασμός της αίθουσας οργάνων που θα παραδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς συλλόγους του τόπου.
Να τονίσουμε ότι ο υπογράφων είχε αναδείξει το θέμα όταν φοιτούσε στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας μέσα από την τοπική εφημερίδα «Κυπαρισσία» και μάλιστα υπάρχει ιστορική φωτογραφία από το πάγιο αίτημα της εποχής, όπως και το στέγαστρο που δεν υπάρχει σήμερα.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

33 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply