«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες της Πανελλαδικής των Μπλόκων και τη Δευτέρα δηλώνουν «παρών» με τα τρακτέρ στους δρόμους της Θεσσαλίας

Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα στις 17 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων κάλεσε τους αγρότες «να δίνουν το παρών στις κινητοποιήσεις», εξηγώντας ότι η παρουσία τους αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα για το αγροτικό κίνημα. Έδωσε έμφαση στην οργάνωση των αγροτών σε συλλόγους «ώστε να γίνουμε όσο αποτελεσματικότεροι γίνεται στην διεκδίκηση ικανοποίησης των αιτημάτων μας μέσα από τα οποία διακυβεύεται η επιβίωσή μας».

ΔΥΟ ΚΑΙΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δυο καίριες διεκδικήσεις των αγροτών.  «Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού τραπέζης. Μας κατάσχουν λεφτά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους κατατίθενται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις μας. Για τους stous-dromous-apo-simera-oi-agrotes-tis-ileias-w_hrυπόλοιπους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 15.000 ευρώ τον χρόνο. Πληρωνόμαστε μια φορά τον χρόνο, γι’ αυτό ζητάμε ισόποσο ετήσιο ακατάσχετο πλαφόν, για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας». Ο κ. Μαρούδας ζήτησε επίσης την μη ψήφιση του προωθούμενου από την κυβέρνηση μέτρου, για την περικοπή της αγροτικής στο 60% για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να καλλιεργούν.  

Ανέφερε ότι το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα χαράτσια απειλούν την επιβίωση των οικογενειών των αγροτών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου αγροτοπομπή με τρακτέρ θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο τελωνείο Ευζώνων και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλίας για να δηλώσουν το αγωνιστικό «παρών» και να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τον περσινό σαρανταήμερο αγώνα.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Όσα λέγονται από τις κυβερνήσεις για αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα με  εναλλακτικές καλλιέργειες ο Ρίζος Μαρούδας τα χαρακτήρισε «κοροϊδία» εξηγώντας: «Το 90% της καλλιεργήσιμης γης στην Ελλάδα καταλαμβάνουν το βαμβάκι, τα σιτηρά, το καλαμπόκι, τα δημητριακά και οι δενδρώδεις καλλιέργειες. Για ποιές εναλλακτικές καλλιέργειες μας μιλάνε; Για τσάι, ρίγανη, ιπποφαές, γκότσι-μπέρι, των ελάχιστων εκτάσεων;»

 

35 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply