Οργιάζει η εγκληματικότητα με τους κλέφτες να αρπάζουν αγροτικό εξοπλισμό από ελαιώνες στη Δυτική Μεσσηνία…

 

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ιστορίες βγάζει η καθημερινότητα μετά μάλιστα τα κρούσματα κλοπών το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Τριφυλίας. Τώρα εκτός από κλοπές σε κατοικίες, από κλοπές σακιών με ελαιόκαρπο, έχουμε και αφαίρεση από ελαιόπανα καθώς κορυφώθηκε η ελαιοκομική περίοδος. 

Αρκετοί ιδιοκτήτες δεν τα καταγγέλλουν στην Αστυνομία, καθώς αναπληρώνονται από τους παραγωγούς, αλλά αυτό που τους στοιχίζει και φοβούνται περισσότερο είναι να μην χάσουν σακιά που έχουν γεμίσει με ελαιόκαρπο, δηλαδή με κόπο, μεροκάματα και ιδρώτα. Σε μια περίπτωση στην περιοχή της Χώρας επί του εθνικού δρόμου κλάπηκαν ελαιόπανα, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν αφαιρεθεί τσουβάλια με ελιές. Ελαιόπανα έκανα φτερά και σε περιοχή των Φιλιατρών όπως τόνισε αναγνώστης μας από συγγενικά του πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν να μεταφέρουν αμέσως τα σακιά στο ελαιοτριβείο φοβούμενοι την απώλειά τους.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ

Τα παλιά χρόνια θυμίζουμε ότι λόγω της μεγάλης συγκομιδής όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελούσε κύρια πηγή εισοδήματος υπήρχε τμήμα Αγροφυλακής η οποία μάλιστα διατηρούσε γραφείο στην Κυπαρισσία και σε άλλες πόλεις, αλλά σταδιακά καταργήθηκε λόγω ενσωμάτωσης με την Αστυνομία. Σημασία έχει ότι υπάρχουν περιπτώσεις κλοπών ελαιοραβδιστικών εργαλείων σύμφωνα με πολίτες, οπότε ας έχουν όλοι το νου τους…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

135 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply