Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης στην Αθήνα από ΑμεΑ όλης της Ελλάδας!

Με έναν τρόπο ξεχωριστό και αδιαμφισβήτητα δυναμικό, άτομα με αναπηρίες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά στους οποίους και μεσσήνιοι, πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Αθήνα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. «Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια», ήταν το βασικό τους σύνθημα, ενώ όλοι μαζί φώναξαν «τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία»!
Η πορεία, ξεκίνησε από την Ομόνοια για να καταλήξει στη Βουλή, με στάση στην Κλαυθμώνος, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε πως αυτό που ζητούν, είναι να ζουν στη χώρα τους σε συνθήκες αξιοπρέπειας. «Ζητάμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήματά μας. Ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή μας. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγματικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε αυτή τη χώρα. Και πριν την κρίση και σήμερα, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα σύμφωνα με την εντολή που έχουμε από τον κόσμο που εκπροσωπούμε, για τα επιδόματα, την υγεία, τις συντάξεις, εκφράζοντας την αγωνία που νοιώθουμε όλοι οι πολίτες με αναπηρία. Έχουμε όμως και πρόταση για το πώς θα βγούμε από την κρίση, για το τι πρέπει να γίνει για τα άτομα με αναπηρία: διεκδικούμε εθνικό πρόγραμμα στρατηγικής για την αναπηρία, διεκδικούμε να μην υπάρξει ούτε λεπτό του ευρώ μείωσης στα επιδόματα, το μόνο που έχει απομείνει απείρακτο και διασφαλίζει ως ένα βαθμό την επιβίωσή μας. Τα επιδόματα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι και η συζήτηση για την ενοποίηση των κανόνων στο νέο ταμείο, το ΕΦΚΑ, για πολύ σημαντικά ζητήματα της αναπηρίας. Σας διαβεβαιώνω ότι το αναπηρικό κίνημα και εκεί, όρθιο, υπερήφανο δίνει τη μάχη του, με επάρκεια, με ισχυρή νομική υποστήριξη, για να καταστήσουμε σαφές ότι αυτά που ισχύουν στη χώρα είναι τα ελάχιστα που μπορεί να ισχύουν και πρέπει να διασφαλιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδακαστάνης και επεσήμανε πως «το αναπηρικό κίνημα είναι στιβαρό, ενωμένο, δυνατό, και θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσε πανελλαδικό, παν- αναπηρικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, και πορεία στη Βουλή, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑμεΑ
Τα άτομα με αναπηρίες, διεκδικούν τα αυτονόητα! «Σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας, υπηρεσία για την αναπηρία, να ενταχθούν τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στις Περιφέρειες, ένα τουλάχιστον ΚΔΑΠμεΑ σε κάθε Δήμο, διεκδικούμε με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς προστάτες, διεκδικούμε να μην μείνει απροστάτευτο ούτε ένα άτομο με αναπηρία!». Απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς, ο πρόεδρος της Ένωσης ζήτησε «να μεταφέρετε σε όλη τη χώρα, στα χωριά και στις πόλεις, το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη! Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Με την ενότητά μας, την αλληλεγγύη μας, την κατανόηση, την ποικιλομορφία, συνεχίζουμε δυνατά και αποφασισμένοι!
Μολών λαβέ σε όποιον επιβουλεύεται τα κεκτημένα της αναπηρίας»!
Μετά τη διαδήλωση ο κ. Βαρδακαστάνης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων και τον πρόεδρο της Βουλής όπου κατέθεσε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016, καθώς και το αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στη Βουλή, παρουσία των κομμάτων και του πρωθυπουργού, με την ΕΣΑμεΑ, για τα ζητήματα της αναπηρίας.

40 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply