ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρυφές ατζέντες στην πολιτική στην σκηνή, Κυριάκος και Αλέξης

0

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
pantess

«ΚΡΥΦΗ πολιτική ατζέντα μπορείς να έχεις. Κρυφή πολιτική πράξη όμως δεν υπάρχει. Γιατί, αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθούν είτε τα πολιτικά βαρίδια είτε οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχεις.
ΑΥΤΟ έγινε όλες τις τελευταίες ημέρες με τη Ν.Δ. Από την επιστροφή των χρημάτων των καναλαρχών που δημοσιοποίησε μέσω του Ν. Δένδια, έως την υπόθεση του Ωραιοκάστρου, όπου αποκαλύφθηκαν τα μαύρα στίγματα που φέρει στον πολιτικό κορμό της, η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.
ΤΩΡΑ ήρθε να προστεθεί και η ψήφος εμπιστοσύνης της Ν.Δ. προς τους ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας εις βάρος του προσωπικού καθαριότητας σε δήμους και Δημόσιο, αφού μέσα στη Βουλή ζήτησε από την κυβέρνηση να μη δρομολογήσει τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και προανήγγειλε την απόλυσή τους.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ όμως των εργολάβων καθαριότητας, την οποία ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στην πράξη αποδείχθηκε ότι, εκτός από την πλήρη απουσία δικαιωμάτων των εργαζομένων που τη χαρακτήριζε, με τις απίστευτες πρακτικές που ακολουθούσε μεγάλη μερίδα εξ αυτών ήταν και αντιοικονομική για τα κρατικά ταμεία.
Η ΣΤΑΣΗ αυτή της Ν.Δ. δεν είναι μεμονωμένη. Είναι επιπλέον μία εξειδίκευση της πολιτικής που εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπου δεσμεύτηκε ότι θα απολύσει τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν ως μόνιμοι. Δηλαδή και τους δάσκαλους και τους καθηγητές, που με τις προσλήψεις τους επιτεύχθηκε το να ανοίξουν όλα τα σχολεία για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια κανονικά, ενώ εκείνοι προτιμούσαν να τους έχουν ως συμβασιούχους, αναπληρωτές ή ωρομίσθιους επί πολλά χρόνια, υποβαθμίζοντας σταθερά τη δημόσια εκπαίδευση υπέρ της ιδιωτικής.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, πρόκειται για αντικοινωνικές πολιτικές που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από το νεοφιλελεύθερο σλόγκαν του “σπάταλου κράτους”. Σπάταλο όμως ήταν το κράτος που δημιουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια με τις πελατειακές προσλήψεις, με τη διόγκωση του δημόσιου μηχανισμού με φορείς που δεν παρήγαγαν τίποτα, την ώρα που ξεχνούσαν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες που είχαν επαφή με τον πολίτη. Σπάταλο κράτος ήταν το κράτος που έδινε λεόντειες συμβάσεις για έργα που ωφελούσαν κυρίως τους εργολάβους και όχι το κράτος και τους πολίτες.
ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ κράτος, αυτό που εξυπηρετεί δηλαδή τους πολίτες, που σέβεται τους εργαζόμενούς του και έχει ορθολογική δομή, που εξελίσσεται μαζί με την τεχνολογία, δεν είναι σπάταλο.
ΟΤΑΝ είσαι όμως γαλαντόμος με τους δυνατούς ιδιώτες και νταής με τους αδύναμους πολίτες, οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια, όπως έχει αποδείξει άλλωστε και η «γαλάζια» πρακτική όλη την προηγούμενη περίοδο, σε σπάταλο κράτος το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα».
ΚΥΡΙΟ άρθρο στην «Αυγή» το κείμενο που προηγήθηκε, που όμως δυστυχώς δεν πείθει για τις άδολες προθέσεις του.
ΜΠΟΡΕΙ η ΝΔ στην εποχή Κυριάκου πλέον να έχει κρυφή ατζέντα, αλλά να την κατηγορεί η «Αυγή» για λογαριασμό της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον υπερβολικό και σίγουρα παραπέμπει στη γνωστή φράση «Για δες ποιος μιλάει!».
ΠΟΙΟΙ μιλάνε λοιπόν;
ΜΙΛΟΥΝ αυτοί που την κρυφή ατζέντα και την κρυφή πολιτική πράξη την έκαναν παντιέρα τους με τη γνωστή τακτική του «άσπρου-μαύρου».
ΜΙΛΟΥΝ αυτοί που αναζητούν δικαιολογία σε οτιδήποτε θεωρούν αδικαιολόγητο και μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους άλλους!!
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ και η σημερινή κυβέρνηση που επαίρεται ότι είναι «κυβέρνηση της Αριστεράς» (ενώ βεβαίως δεν είναι) στα πεπατημένα βήματα που βρήκε πορεύεται και στα όσα κατηγορεί τη ΝΔ την κακή πλευρά του εαυτού της βλέπει.
ΔΕΝ είναι η ΝΔ ασφαλώς η καλύτερη για να εφαρμόσει μια «άλλη πολιτική» ούτε και ο «Κυριάκος» βέβαια ο ενδεδειγμένος να διαδεχθεί ως καλύτερος τον Αλέξη.
ΚΑΙ κάτι τελευταίο για σήμερα.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ στα μικρά ονόματα των δύο πολιτικών δεν δείχνει οικειότητα σε προσωπικό επίπεδο αλλά υποτίμηση των δυνατοτήτων τους να έχουν ρόλο ηγετικό.
ΚΑΛΟ Σαββατοκύριακο να έχουμε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply