ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατρούγκαλος: Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα

0

Παράγοντα αβεβαιότητας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική θερμού επεισοδίου.

Σε εφ ‘ολης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος ακτινογραφώντας τη στρατηγική του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, επισήμανε ότι «προσπαθεί σε πολλά επίπεδα να πετύχει εξαιρετικά υψηλούς στόχους, μέχρι στιγμής με πολύ χαμηλό βαθμό επιτυχίας».

Οι τελευταίες επιλογές στρατηγικής του κ. Ερντογάν έχουν αποτύχει σχεδόν σε όλα τα επίπεδα που έχει επιχειρήσει, σημείωσε, αναφέροντας ενδεικτικά τις προσπάθειές του να διεκδικήσει τα πρωτεία εκπροσώπησης του σουνιτικού ισλαμικού κόσμου μέσω της ενίσχυσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και την επέμβασή του στη Συρία.

Απέναντι στις τελευταίες τουρκικές φραστικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προέταξε το τρίπτυχο σταθερότητα- ισχύς- εθνική ενότητα, διαμηνύοντας πως «δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε και τίποτα».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό. «Φαίνεται η Τουρκία να τη σέβεται και επομένως η συμφωνία είναι ζωντανή» σημείωσε.

Εξάλλου, ανέδειξε τη σημασία να παραμείνουν ζωντανές οι προοπτικές της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, εξηγώντας πως είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων μια ευρωπαϊκά προσανατολισμένη Τουρκία από μια επιθετική.

Leave a Reply