Δεν εκχωρούμε το χώρο Κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ!

Της ΝΑΝΤΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

nantia-giannakopoyloy

Κάθε μέρα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολλαπλά αδιέξοδα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αδιέξοδο σε ό,τι αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση και το κλείσιμό της. Αδιέξοδο στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού – είδαμε το τραγικό συμβάν στη Μόρια τις προηγούμενες μέρες. Και φυσικά βρισκόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι στις ευθείες απειλές και προκλήσεις της Τουρκίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, με εθνική συναίνεση και συνεννόηση πάνω σε μία εθνική γραμμή. Αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και με αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γιατί είμαστε η δύναμη που λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, απέναντι στο λαϊκισμό και το διχασμό. Έχουμε πληρώσει για τα λάθη μας όσο καμία άλλη πολιτική δύναμη, έχουμε μάθει από αυτά, και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη.
Η ανασύνθεση του χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επιστροφή των πολιτών που διαχρονικά εκφράζουμε. Ειμαστε οι γνήσιοι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς και έχουμε άρρηκτους δεσμούς με τους ανθρώπους της αριστεράς, που εκπρόσωπός της σε καμία περίπτωση δεν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει προς τα έξω κι άλλα στο εσωτερικό της χώρας. Από τη μία βλέπουμε την κυβέρνηση να παρακαλεί να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα και τον κ. Ντάισελμπλουμ να την χαρακτηρίζει ως την “πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση” που έχει περάσει ποτέ στα χρόνια της κρίσης, κι από την άλλη ο κ. Τσίπρας βάζει και λίγη αστερόσκονη “αριστεροσύνης” και στο ταξίδι του στην Κούβα αποκαλεί τους δανειστές “δυνάστες”.
Εμείς δεν εκχωρούμε την παράταξή μας, δεν εκχωρούμε τον χώρο της κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλει πρώτα απ’ όλα να εξηγήσει στον ελληνικόν λαό τα τεράστια ψέματα και τις κυβισθήσεις που έκανε, ενώ έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα επαναφέρει την 13η σύνταξη, ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Αντί για αυτό, έβαλε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία, εκχώρησε τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας για 100 χρόνια, έφερε φοροκαταιγίδα και φτωχοποίησε τους Έλληνες.  Και παρόλα αυτά συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο και ουσιαστικά να λέει στους  Έλληνες πολίτες “με ψηφίσατε, άρα μπορώ να κάνω όλα αυτά”. Τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ποτέ ακουστεί στην πολιτική ζωή της είναι αυτά που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την εξουσία. Μπροστά στο μικροκομματικό του όφελος δεν δίστασε να δηλητηριάσει και να διχάσει με απίστευτο τρόπο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αλαζονεία της δήθεν “αριστεράς”.
Επειδή όμως ο κόσμος βαρέθηκε τις κοκορομαχίες εμείς λέμε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική συναίνεση και συνεννόηση. Αν αυτό είχε συμβεί, σήμερα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια, όπως οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε συναίνεση και συνεννόηση πάνω σε μία εθνική γραμμή, για να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια και να βιώσιμη ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

Σημεία παρέμβασης της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου στην εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στο Action 24

 

29 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply