Μεταστατικός καρκίνος μέσα στη Νέα Δημοκρατία!

Για να βγει στο μέλλον
πραγματικά φιλελεύθερος,
φιλοαναπτυξιακός και
φιλοευρωπαίος  ηγέτης,
θα πρέπει να γίνει κάτι
σαν πολιτική επανάσταση
μέσα στο κόμμα

saoutis-giorgos-copy

Του ΓΙΩΡΓΟΥ
ΣΑΟΥΤΗ

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις των Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα (θυμίζω υποψήφιοι για αρχηγοί της Ν.Δ. κατά την εκλογή Μητσοτάκη) που θρασύτατα ζητούν μεγαλύτερη ανοχή και σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο κόμμα.
Η Νέα Δημοκρατία-παρότι δεν υπήρξε ποτέ φιλελεύθερο κόμμα-ήταν γενικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90’ ένα ανάχωμα στον ανορθολογισμό, το λαϊκισμό και τον αντιδυτικισμό του ΠΑΣΟΚ (Μόνο ο Έβερτ φλέρταρε κάπως με το λαϊκισμό ως αρχηγός). Η κατάρα μέσα στο κόμμα ξεκίνησε περίπου 20 χρόνια πριν όταν και ανέλαβε την αρχηγία ο Κώστας Καραμανλής που όσοι τον ψήφισαν πίστεψαν τότε ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος του θείου του και να δώσει εκλογικές νίκες και αξιόλογο έργο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για το δεύτερο διαψεύστηκαν οικτρά, αφού αυτός ο τύπος έκανε εγκλήματα και συνεχίζει το «έργο του» ακόμα και σήμερα !
Εκτός ότι ήταν εντελώς άσχετος από θέματα οικονομίας και οργάνωσης του κράτους (και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα), η γραμμή του ήταν παραδόξως σύμπλευση με την αριστερά και γεωπολιτική στροφή προς τη φασιστική Ρωσία (του Γέλτσιν τότε και μετά του Πούτιν). Φυσικό επακόλουθο να φτιαχτεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ με λαϊκισμό, κρατισμό, ψεύτικα λόγια και σχεδόν μηδενικό έργο…
Τα αποτελέσματα γνωστά με τη χώρα να οδηγείται στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, παρότι οι περισσότεροι νεοδημοκράτες αρνούνται ακόμα να δεχθούν της ευθύνες Καραμανλή και τα ρίχνουν όλα στον αδαή ΓΑΠ, απ’ όπου δεν μπορεί να βγει μέχρι και σήμερα με τις πολιτικές που ακολουθούνται!
Το πρόβλημα είναι όμως ότι στη Νέα Δημοκρατία καθόλου δεν έμαθαν από τα λάθη τους και συνεχίζουν μέχρι σήμερα λίγο ως πολύ  στη λογική του Καραμανλισμού, (φυσικά όταν λέμε Καραμανλισμός, να μην μπλέκουμε τον ένδοξο θείο με τον ανηψιό, καθώς οι πολιτικές αξίες δεν συνάδουν με τους ανύπαρκτους !), ο οποίος έχει γίνει, χωρίς υπερβολή, ένας μεταστατικός καρκίνος που καταστρέφει το κόμμα!
Ακόμα και ο Σαμαράς που ήταν σκληρός δεξιός και ποτέ δεν είχε συμπάθεια στην αριστερά έπαιξε σε κρίσιμες περιστάσεις το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα με την επίσπευση των εκλογών του 2015 και έπειτα όταν έβαλε πλάτη στον Τσίπρα στις προβοκατόρικες αλλά και καταστροφικές διαπραγματεύσεις του με την Ε.Ε τον πρώτο καιρό της πρωθυπουργίας του. Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, και αυτός είχε επικρατήσει με καθεστωτική βοήθεια της δυτικόφιλης Ντόρας Μπακογιάννη στην προηγούμενη εκλογή αρχηγού…
Όταν δε πριν μερικούς μήνες ανέλαβε ο Μητσοτάκης την ηγεσία του κόμματος, όλοι πιστέψαμε πως επρόκειτο για έναν δυτικόφιλο φιλελεύθερο και για νίκη κατά του Καραμανλισμού. Αμ δε…Ο Καραμανλής είχε “δέσει το γαϊδαρό του” !! Ο φίλος μας ο Κυριάκος λοιπόν είναι αυτός που τιμάει τους αγώνες της αριστεράς, προσκυνάει τον Πούτιν και τον Λαβρόφ και πάει σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα σε μεταναστευτικό και χρέος, συμφωνεί σε συγκρότηση Ε.Σ.Ρ. χωρίς να καταργηθεί ο νόμος Παππά και άλλα!
Αποδείχθηκε δηλαδή πως πλέον ο υποχθόνιος Καραμανλής έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του και έχει διαβρώσει το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος και πως χωρίς την έγκρισή του είναι αδύνατον να γίνει κάποιος αρχηγός της Ν.Δ. και να πολιτευτεί και όπως θέλει! Έτσι και οι Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας (ιδιαίτερα ο δεύτερος που είναι άνθρωπος του Ρώσοπόντιου ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη) εκφράζουν έναν πολύ προωθημένο Καραμανλισμό- που μπροστά του ο Μητσοτάκης μοιάζει σκληρός και άτεγκτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- και εκεί ακριβώς οφείλονται και αυτές οι δηλώσεις των δύο ανωτέρω κυρίων για μεγαλύτερη συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία πως ο Καραμανλής και οι όμοιοί έχουν διαβρώσει τη δεξιά παράταξη, όπως δυστυχώς  δεν υπάρχει αμφιβολία και πως  η Νέα Δημοκρατία είναι βαριά άρρωστη και στο εγγύς μέλλον δεν βλέπω και καμία θεραπεία. Για να βγει στο μέλλον πραγματικά φιλελεύθερος, φιλοαναπτυξιακός και φιλοευρωπαίος  ηγέτης, θα πρέπει να γίνει κάτι σαν πολιτική επανάσταση μέσα στο κόμμα.
Θα μου πεις τώρα, γιατί καίγεσαι για τη Ν.Δ.; Γιατί για εμένα είναι προφανές πως με μια άρρωστη Νέα Δημοκρατία αρρωσταίνει και η Ελλάδα. Για παράδειγμα θα μπορούσε ποτέ με μια υγιή Νέα Δημοκρατία να έρθει στην εξουσία ο ΓΑΠ ; Και ακόμα χειρότερα η καταστροφική και φασίζουσα λαίλαπα Τσίπρα-Καμμένου ; Νομίζω πως όχι…

34 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply