Γ. Χριστόπουλος: Στο έλεός του το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας και πολυσύχναστοι δρόμοι όπως η Αρτέμιδος

Του Γιάννη Χριστόπουλου
Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας

gianhhhs

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει με επιστολή του στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος. Ο κ. Χριστόπουλος στην επιστολή του θέτει καίρια ζητήματα και ζητά να ληφθούν μέτρα, απευθύνοντας σχετική ερώτηση στη Δημοτική Αρχή. «Σε μια εποχή που η κυκλοφοριακή αγωγή και εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στη καλύτερη διαχείριση του τρόπου μετακίνησης θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα ,  η κατάσταση του Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας  δεν μας τιμά ως Δήμο, είναι κλειστό και  αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν.
Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί , οι εγκαταστάσεις απαξιώνονται τα χορτάρια έχουν  ξεπεράσει το ύψος του μέτρου. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν δεν ανταπέδωσαν τις προσδοκώμενες υπηρεσίες  υπηρεσίες στους δημότες.
Οι σχολικές μονάδες που εκπονούν προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής δεν έχουν τη δυνατότητα   βιωματικής  προσέγγισης και πρακτικής εξάσκησης.
Η  δημοτική αρχή, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους όπως μας έχει συνηθίσει, άνοιξε στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς   για 15 ημέρες και μετά το εγκατέλειψε στη τύχη του.                                               Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποδώσει  το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας για χρήση στους μαθητές ή θα συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση;

Ο  ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Με την απόδοση του περιφερειακού δρόμου  σε χρήση, η οδός Αρτέμιδος αποτελεί την κύρια είσοδο στην πόλη, η δημοτική αρχή όμως επιφυλάσσει στους οδηγούς που τη διέρχονται τη νύχτα  συνθήκες τριτοκοσμικές , απόλυτο σκοτάδι, που βεβαίως μπορεί να είχε ενδιαφέρον αν δεν κινδύνευαν με ατυχήματα.
Βάζοντας το «κάρο μπροστά από το άλογο» άλλαξε τους πυλώνες φωτισμού χωρίς όμως να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο δίκτυο με αποτέλεσμα οι πυλώνες φωτισμού να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία.
Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται να προχωρήσει  ΑΜΕΣΑ  και ενόψει των εορτών, στη λειτουργία του φωτισμού, στη συγκεκριμένη οδό προκειμένου να  διέρχονται οι οδηγοί με ασφάλεια – σημειώνουμε ιδιαίτερα το σημείο του ανισόπεδου και τη μικρή στροφή στην άνοδο- αλλά και να φωτισθεί επαρκώς μια σημαντική περιοχή  της πόλης από το ύψος του Μεγάρου Χορού έως τη Νέα Είσοδο;», καταλήγει στην επιστολή του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

79 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply