ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 


 

 

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης αναφέρθηκε στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για τις αθλητικές υποδομές και τα σωματεία, ως εξής:

«Σήμερα υλοποιούνται αυτά που σχεδιάσθηκαν. Έχουν ολοκληρωθεί η εκ βάθρων συντήρηση-ανακατασκευή στο κλειστό γυμναστήριο του Πολυκλαδικού, η διαδρομή άθλησης στο Στάδιο, η επισκευή του αγωνιστικού ταρτάν στους βατήρες των αλμάτων και του ακοντίου, το αντιολισθητικό δάπεδο των γηπέδων basket στο Νέδοντα, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και το Δημοτικό Στάδιο, η εγκατάσταση νέου ηλεκτρονικού πίνακα στην Τέντα, το SkatePark στο χώρο του Σταδίου, καθώς και οι περιφράξεις των γηπέδων basket στο Στάδιο.
Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στα Σφαγεία, τα Λαίϊκα και τα Παλιάμπελα, 10 γηπέδων basket με αντιολισθητικό τάπητα στα προαύλια σχολείων και μιας διαδρομής άθλησης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Το κλειστό γυμναστήριο Τέντα, λόγω θέσης και τρόπου κατασκευής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Σήμερα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντικατάσταση του κελύφους, ενώ θα προχωρήσει η αντιπλημμυρική προστασία με κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων (έχουν συντηρηθεί οι υπάρχοντες). Επίσης, έγιναν τοπικές επισκευές του πανιού και θα προχωρήσει η αντικατάσταση κουφωμάτων.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας, από ενεργειακής άποψης, βρίσκεται πολύ ψηλά σε σχέση με άλλα κολυμβητήρια, μετά και από τις τελευταίες παρεμβάσεις στο λεβητοστάσιο. Η θερμοκρασία του νερού είναι 25,5 βαθμοί Κελσίου, σταθερή τα τελευταία χρόνια και με τις συνθήκες αυτές γυμνάζονταν εδώ οι αθλητές της εθνικής ομάδας.
Πέραν αυτών, έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις στα αποδυτήρια και την πισίνα του κολυμβητηρίου, στους ελαιοχρωματισμούς και τις μονώσεις στο κλειστό της Παραλίας, στο σύστημα ύδρευσης-αποχέτευσης της Τέντας, στην περίφραξη του γηπέδου Μπαχράμης και του Σταδίου, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όλων των γηπέδων, καθώς και στους χλοοτάπητες των γηπέδων με φυσικό χόρτο.
Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους, μόλις ο καιρός το επιτρέψει, η αντικατάσταση του πανιού στην Τέντα και η επισκευή του tartan στο Στάδιο.
Υποστηρίζονται τα σωματεία τόσο με τη δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων, όσο με την καθημερινή λόγω χρήσης συντήρηση αυτών.
Στο Μαζικό Αθλητισμό, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας υλοποιεί προγράμματα της ΓΓΑ, στις πληθυσμιακές ομάδες των ΑΜΕΑ, των γυναικών, των εφήβων και των ηλικιωμένων, που περιλαμβάνουν γυμναστική, tennis, ποδόσφαιρο και basket, ενώ προετοιμάζει την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και στον αθλητισμό. Παράλληλα, έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για εκμάθηση κολύμβησης σε μικρούς μαθητές των Δημοτικών, με την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο θα πληρώσει το αναγκαίο πετρέλαιο.
Σε ό,τι αφορά στα διοικητικά, υπάρχει συνέχεια και κάθε χώρος λειτουργεί με κανονισμό λειτουργίας που έχει αναρτηθεί, ενώ η παραχώρηση των χώρων στις ομάδες γίνεται βάσει αφενός μεν των αιτημάτων κάθε ομάδας, αφετέρου δε μιας σειράς κριτηρίων που χρόνια εφαρμόζονται και για κάθε σωματείο αφορούν στην ιστορικότητα, τις συμμετοχές στα πρωταθλήματα και τις επιδόσεις σε αυτά, καθώς και τη λειτουργία τμημάτων υποδομής. Παράλληλα, η παραχώρηση σε κάθε ομάδα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της στη βάση ενός συμφωνητικού όρων. Η παρουσία των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις γίνεται είτε οργανωμένα μέσω των σωματείων είτε με κάρτα που εκδίδει ο Αθλητικός Οργανισμός (π.χ. στην αίθουσα βαρών). Επομένως, υπάρχουν κανόνες στη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Καθημερινά θα υλοποιούμε αυτό που με ρεαλισμό έχουμε σχεδιάσει, ώστε το πρόσημο στα αθλητικά να είναι θετικό».

Παρατίθενται φωτογραφίες από την εξωτερική επιθεώρηση του κελύφους της Τέντας, με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος

35 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply