Με την καθιερωμένη επισημότητα ο εορτασμός του προστάτη του Ναυτικού Αγίου Νικολάου

Με την καθιερωμένη επισημότητα το Πολεμικό Ναυτικό και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, όπως και το Κεντρικό της Καλαμάτας τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο. Λαμπρός, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ήταν ο εορτασμός στον φερώνυμο Ιερό Ναό, όπου την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού. Ο κ.κ. Εμμανουήλ στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο του Αγίου Νικόλαου, καλώντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τον Άγιο και να στηρίζουν καθημερινά τον συνάνθρωπό τους.
Αμέσως μετά, τελέστηκε δοξολογία μετ’ αρτοκλασίας υπέρ ενισχύσεως του προσωπικού του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, με τον μητροπολίτη να εύχεται στο προσωπικό, υγεία και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Στον εορτασμό παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο  πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα που εκπροσώπησε την Περιφέρεια, καθώς κι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το προηγούμενο βράδυ, επίσης με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, με τον προϊστάμενος του Ναού, αρχιμανδρίτης Φίλιππο Χαμαργιά, να ευχαριστεί τον σεβασμιότατο και τους ιερείς για την παρουσία τους και να εύχεται ο Άγιος να χαρίζει υγεία και να σκέπει τους πιστούς.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ
Ξεχωριστές, ήταν οι εκδηλώσεις και στη Μεθώνη, με την όμορφη περιοχή να τιμά τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο με κάθε λαμπρότητα. Ενορίτες της Μεθώνης αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν στον φερώνυμο Ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσουν τη εικόνα του και να πάρουν την ευλογία του.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ χθες το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του ιερού κλήρου της περιοχής. Αμέσως μετά, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου – Νέστορος.
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό. «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ο Άγιος Νικόλαος να μας ευλογεί για να σταθούμε όλοι πιο δυνατοί στους δύσκολους καιρούς και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν».

%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b3-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%cf%8e%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%ba-2016-1

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας, η μνήμη του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου μπροστά από το όμορφο εξωκκλήσι που τελέστηκε Θεία λειτουργία, στην προκυμαία της πόλης, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλου.
Ο Άγιος Νικόλαος που τιμούν οι πολίτες της πόλης ως προστάτη του πολεμικού και εμπορικού Ναυτικού, αποτελεί το φάρο γνώσης που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί μέσα από τις πραγματικές φουρτούνες της ζωής αλλά και της σκληρής πραγματικότητας, με αυτοσκοπό να γίνουμε καλύτεροι Έλληνες. Το εκκλησάκι έχουν χτίσει ως γνωστόν οι αλιείς της Κυπαρισσίας και στέκεται εκεί στην προκυμαία να θυμίζει ότι η σκέψη μας είναι κοντά στους αλιείς, τους ναυτικούς μας και τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο Ναυτικό. Την λειτουργία παρακολούθησαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο σύλλογος των αλιέων.Γ.

mpozikas

Μπ.

64 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply