Συμμορία νεαρών που είχαν ρημάξει καταστήματα και δίκυκλα στη Μεσσηνία αποκαλύφθηκε…

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 26 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και δίκυκλων οχημάτων, στην Καλαμάτα, εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη προχθές ένα άτομο, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α.
Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 18χρονος, μαζί με τον 22χρονο και τον 27χρονο, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 24 Νοεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν συνολικά διαπράξει:

  • Δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε καταστήματα,
  • Επτά περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και
  • Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν, σε έρευνα που έγινε σε οικία, που διαμένουν οι ανωτέρω, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Εξ άλλου συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 24χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει μοτοσικλέτα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

  • Συνελήφθη στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
  • Τέλος, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, μία περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 3/4.9.2016 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

46 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply