PLAN B+ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 


 

Σχετικά με δημοσιεύματα για το Plan B+ για τον πολιτισμό, το κόστος και τις ενδεχόμενες προσλήψεις και προς άρση κάθε παρεξήγησης, ο Δήμαρχος δήλωσε, σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, τα εξής:

1. Οτιδήποτε αφορά σε προγραμματισμό για πολιτιστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου Β+ του Kalamata21, θα αποφασισθεί στα συλλογικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις») με την προβλεπόμενη διαδικασία και με επιδίωξη τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.
2. H Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόσληψη (άμεση ή έμμεση) προσωπικού και σε αύξηση του πολιτιστικού τέλους (αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις, θα το καταργήσει). Η μόνη πρόσληψη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί – πάντοτε με τις νόμιμες διαδικασίες – είναι αυτή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Μέγαρο Χορού.
3. Η πρόταση Plan B + του Kalamata21 είναι οπωσδήποτε θετική και συνδεδεμένη με το φάκελο υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. O βαθμός υλοποίησης της, όμως, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ανάληψη του οικονομικού βάρους, είναι υπόθεση δυνατοτήτων προϋπολογισμού και αποφάσεων συλλογικών οργάνων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρξει ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

36 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply