“Μπερδέματα” με τις συνεχείς τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος καταγγέλλει η αντιπολίτευση!

Με οριακή παρουσία μελών της συνεδρίαση η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας η οποία εκτός από διαδικαστικά θέματα, αρκετές φορές προτείνει τροποποιήσεις κωδικών ή έργων. Παρουσία μόνο του κ. Μερκούρη και Κατσούλα από την συμπολίτευση και του κ. Κουτρουπή από την αντιπολίτευση, εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα αποδοχή των πρώτων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
Ωστόσο όταν ήρθε το θέμα τροποποίησης κωδικού για αγορά απορριμματοφόρου που δεν έγινε υπήρξε διαφορετική άποψη από μέλος της επιτροπής. Η Πρόεδρος κα Πανουσιοπούλου υποστήριξε ότι διαγράφηκε ο κωδικός για την αγορά απορριμματοφόρου αξίας 20.000 ευρώ που δεν υλοποιήθηκε, δημιουργώντας νέο κωδικό για την κοπή δέντρων κοντά σε δρόμους, αφορώντας το τεχνικό πρόγραμμα του 2016. Ο κ. Κουτρουμπής αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε κωδικός αρχικά για την πρόβλεψη που αφορά κοπή δέντρων ή συντήρηση δρόμων στο Τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να απαιτείται μεταφορά ποσού, εξηγώντας ότι με το τρόπο αυτό και τις διαρκείς τροποποιήσεις «μπερδεύονται» οι δημοτικοί σύμβουλοι. Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε κατά πλειοψηφία παρά της εξηγήσεις της Προέδρου και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη.
Από την επιτροπή ομόφωνα πάντως πέρασε η ανάθεση από το Δήμο για την αντικατάσταση μέρους της σκεπής του κτιριακού συγκροτήματος του ΕΠΑ.Λ. -Σ.Ε.Κ. Κυπαρισσίας το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται διάβρωση από τα βρόχινα ύδατα. Το έργο μετά την έκπτωση και τη πρόβλεψη εργασιών στο κτίριο άγγιξε τις 59.000 ευρώ περίπου. Τέλος σύντομα αναμένεται να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Γιανν. Μποζίκας

 

31 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply