Στα… κεραμίδια οι Ευρωπαίοι για τη λιτότητα και τα χωριά για την αδιαφορία των αρχόντων!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι , σκεπτόμενοι Έλληνες, οι ευχές των σκεπτόμενων Ελλήνων στο προχθεσινό δημοψήφισμα της Ιταλίας έπιασαν τόπο.
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ψήφισαν όχι στην γερμανική κατοχή.  Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε όμως τη φιλοτιμία να παραιτηθεί. Όχι σαν τους δικούς μας… κωλοτούμπες!
Η ΙΤΑΛΙΑ έρχεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και προκαλεί το ευρωπαϊκό διευθυντήριο της ευρωπαϊκής αυτοκαταστροφής να διευρύνει επί τέλους τους προβληματισμούς του.
ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ των μεταρρυθμίσεων, εν ονόματι των οποίων εκβιάζονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί αποτελούν κοινωνικούς οδοστρωτήρες κοινωνικών και δημοκρατικών κεκτημένων δεκαετιών.
ΤΕΙΝΟΥΝ να ισοπεδώσουν τους ευρωπαϊκούς τίτλους υπερηφάνειας της μεταπολεμικής Ευρώπης.
ΑΥΤΟΥΣ για τους οποίους οι ευρωπαϊκοί λαοί συμφώνησαν να συσπειρωθούν για οικοδομήσουν μια δίκαιη και πολιτισμικά αυτόφωτη Ευρώπη.
Ο ΡΕΝΤΣΙ πλήρωσε το κόστος απαράδεκτων μυστικών συμβιβασμών, πίσω από την πλάτη του ιταλικού λαού.
Ο ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ όμως του είπε «όχι». Ένα «όχι» που εκπροσωπεί και την Ελλάδα και την Ισπανία και την Πορτογαλία.
ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ οι τοκογλύφοι τραβούν τις τρίχες τους γιατί οι λαοί της Ευρώπης θα τους στείλουν πολλά αγγούρια ακόμα!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα περάσουμε στους βολεμένους κουμπάρους . Το παλικάρι διοικούσε την ΕΑΒ με πλαστά πτυχία!!!
ΗΤΑΝ ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με… πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών!
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ,  για την οποία βοούσε η ΕΑΒ τα τελευταία χρόνια, αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ του ΣΕΕΔΔ που αποκάλυψε το «Eθνος της Κυριακής» επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός!!!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ θέσεις που τοποθετήθηκε στην ΕΑΒ είτε ως διευθυντικό στέλεχος είτε ως μέλος διοικητικών συμβουλίων το καλόπαιδο  εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ για τη θητεία του Αθ. Χρονόπουλου στον στρατό αναφέρει ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία από τις 9 Οκτωβρίου του 1985 μέχρι και τις 9 Ιουλίου του 1987.
ΔΗΛΑΔΗ φαίνεται ότι παρέλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τρεις ημέρες πριν παραλάβει το απολυτήριο του στρατού και ενώ υπηρετούσε ακόμα τη θητεία του.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ έρθει και η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία χωρίς να διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση, έχοντας εναντίον του τουλάχιστον το 80% του ελληνικού λαού, για να διασώσει για μερικούς ακόμα μήνες τους μισθούς – όμοιοι δεν παίζουν πια στη χώρα σε άλλους τομείς – που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός διά της βαρύτατης φορολογίας που τους καταβάλει για να πληρώνουν τους δεκάδες χιλιάδες «Καρανίκες» που διαχρονικά έχωσαν στο Δημόσιο, ετοιμάζεται να υποταχθεί στη βούληση του ισχυρού δανειστή και να φορτώσει και ένα 4ο  Μνημόνιο στη χώρα, φυσικά μετά από… σκληρή διαπραγμάτευση;
ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ και στα τοπικά μας, μετά το δημοσίευμα της πολύχρονης- ανεξέλεγκτης  χωματερής στο χωριό Άμμος  λαμβάνω σχεδόν καθημερινά τηλεφωνικά παράπονα κατοίκων για την εγκατάλειψη όλης της περιοχής των πρώην δήμων Άριος και Αρφαρών.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ αρκετοί αγρότες από το Πλατύ , όπως χθες έναν γνωστός από το Αριοχώρι μου είπε ότι παραλίγο να καεί από γυμνό καλώδιο , ότι τηλεφώνησε στο 100 εκεί ο τηλεφωνητής τον παράπεμψε στην ΔΕΗ και στην ΔΕΗ περίμενε αρκετή ώρα μέχρι να σηκώσουν το τηλέφωνο (ώρα 2+20 μεσημέρι)  αλλά εκεί τους είπαν ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και ότι πρέπει να ειδοποιήσουν την αστυνομία και ένα σωρό δικαιολογίες, όταν ο αναγνώστης και ακροατής μου του ζήτησε το όνομα του τότε ο άγνωστος υπάλληλος που τελικά δεν έδωσε το όνομα του όπως έκανε ο αγρότης γύρισε την κουβέντα και του έλεγε , θα το δούμε και ότι θα πάρει μέρες.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ , φορτώνεται με επιπλέον κιλοβατώρες τα ρολόγια των νομίμων πολιτών και αφήνετε ανεξέλεγκτους τους κλέφτες.
ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ σε μία εβδομάδα θα είχατε καθαρίσει το πεδίο αλλά υπάρχουν και οι έμμισθοι αβανταδόροι που θέλουν τους ψήφους αδιαφορώντας για την ασφάλεια των αγροτών και των μικρών παιδιών.
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ όπως το Πλατύ στο Αριοχώρι , στον δρόμο που οδηγεί προς τον Άρι παραπονιούνται για διάσπαρτα γυμνά καλώδια που κατεβαίνουν από τις κολώνες τις ΔΕΗ και οι άνθρωποι φοβούνται να μπουν στα κτήματα τους.
ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ , υπάρχει αρμόδια υπηρεσία να ελέγξει για το τι ακριβώς συμβαίνει όπου υπάρχει στημένο τσαντίρι ή το αδίκημα της ρευματοκλοπής ισχύει μόνο για τους λαϊκούς ; Θα επανέλθω!
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ένας κάτοικος του Άρι ρωτάει τους αρμόδιους από την στήλη,  τι έγινε με το εγκριμένο έργο (ιατρείο) στο παλιό σχολείο του χωριού , που σκάλωσε;  ή μήπως επειδή πέφτει και αυτό μακριά από το δημαρχείο πήγε και αυτό στο συρτάρι;
ΔΗΛΑΔΗ οι κάτοικοι των χωριών είναι τρίτης κατηγορίας πολίτες;
ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΩ όταν πηγαίνω στα χωριά δεν φτάνει όλη η εφημερίδα να τα γράψω, εκείνο που κατάλαβα είναι ότι αν το νέο νομοσχέδιο που σχεδιάζουν στο αρμόδιο υπουργείο  δεν διορθώσουν τα λάθη του «Καλλικράτη» και δεν καταργήσουν τους δήμους (τέρατα) θα συνεχιστούν οι αδικίες , η ανασφάλεια και  η εγκατάλειψη της υπαίθρου για την οποία οι φερτοί τρίβουν τα χέρια τους!

tr

Του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

69 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply