Η Ασημίνα Αρβανιτάκη από την Κόκλα Μεσσηνίας που κέρδισε το διεθνές βραβείο Φυσικής στον Καναδά!

Μεγάλα μυαλά δημιουργούν τον νέο κόσμο μας, η επιρροή τους όμως από την Μεσσηνία είναι γεγονός, καθώς θεωρείται ο αρχέγονος τόπος που μεγαλούργησε ανά τους αιώνες. Τρανό παράδειγμα η Ασημίνα Αρβανιτάκη, που όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας κέρδισε το Βραβείο Φυσικής του Ινστιτούτου Perimeter.
“Το χωριό του μπαμπά μου είναι η Κόκλα Μεσσηνίας κι εκεί ζούσα μέχρι 14 ετών. Πήγαινα στο Λύκειο στο Κοπανάκι, το οποίο απέχει πέντε χιλιόμετρα από την Κόκλα και κατόπιν πήγαμε στην Κυπαρισσία όπου εκεί τώρα είναι το πατρικό μου, εκεί μένουν οι γονείς μου», έχει δηλώσει η Αρβανιτάκη σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.
Να σημειωθεί ότι οι 2 γονείς της ήταν καθηγητές, ο μεν πατέρας της μαθητικός, η δε μητέρα της φιλόλογος. Στην ανήσυχη Ασημίνα άρεσαν πιο πολύ τα Μαθηματικά αν και με τα Φιλολογικά, όπως είπε, «δεν τα πήγαινε άσχημα» σημειώνει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Καλμούκος.
«Μου άρεσαν πολύ τα αυτοκίνητα και σκεπτόμουν να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων, σας μιλώ για τρέλα» είπε η Αρβανιτάκη που τελικά την κέρδισε η Φυσική γιατί «αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ ήταν γιατί τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, κι όχι γιατί το πώς θα κάνω τα πράγματα να δουλεύουν όπως θέλω», αναφέρει σε δηλώσεις της στον Εθνικό κήρυκα.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ
Τα βραβεία Breakthrough Prize αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοσιότητα και κύρος στην επιστημονική κοινότητα. Στη φετινή, πέμπτη χρονιά τους, τα επιστημονικά Βραβεία Breakthrough, ή αλλιώς Όσκαρ της Επιστήμης έκαναν 14 επιστήμονες ανά τον κόσμο πιο «πλούσιους» κατά 25 εκατομμύρια δολάρια. Tώρα ζει μόνιμα στο εξωτερικό αλλά δεν αποκλείεται να την δούμε στον τόπο μας πολύ σύντομα…
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια με ένα κόκκινο χαλί που τίμησαν στελέχη της Silicon Valley και αστέρες τόσο της βιομηχανίας του θεάματος όσο και των ψηφιακών τεχνολογιών. Τα βραβεία δημιουργήθηκαν το 2012 με βασικό χρηματοδότη τον ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ και σήμερα συγχρηματοδούνται και από τον Σεργκέι Μπριν της Google αλλά και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook.

ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
με πληροφορίες από τον Εθνικό κήρυκα και το CNN.com

 

68 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply