ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1.709 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους το Νοέμβριο

0

Αρκετές είναι οι επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, που πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία.
Από τις αρχές του έτους, στο πλαίσιο του οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 17.663 άτομα, ενώ μόνο τον περασμένο μήνα σύμφωνα με την Αστυνομία, επέστρεψαν 1.709 άτομα.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι μετανάστες που διαμένουν παράτυπα στην Ελλάδα, προέρχονται από πολλές χώρες.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (836 άτομα), το Πακιστάν (192 άτομα), το Αφγανιστάν (143 άτομα), το Μαρόκο (139 άτομα), το Ιράν (95 άτομα), το Ιράκ (73 άτομα), την Αλγερία (61 άτομα) και τη Γεωργία (51 άτομα).

 

Leave a Reply