42 μετανάστες στο κοινοτικό κατάστημα Ελαίας από πλοίο που προσάραξε στην παραλία, ενώ συνελήφθησαν τρεις Ουκρανοί!

Σε εξέλιξη είναι ολόκληρη επιχείρηση των Αρχών για την μεταφορά μεταναστών που βρέθηκαν το πρωί στην Ελαία Τριφυλίας, όταν το σκάφος που τους μετέφερε προσάραξε στις ακτές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 9 το πρωί σκάφος με Ρωσική σημαία προσάραξε στην περιοχή της Ελαίας, όπου λίγο αργότερα βρέθηκαν ως πλήρωμα 3 Ουκρανοί πάνω στο σκάφος, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Ελληνικές αρχές.

5
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Λιμενικών αρχών και της Ελληνικής Αστυνομίας από την Κυπαρισσία, για τα αίτια του ατυχήματος, εντοπίστηκαν στο δάσος της Ελαίας 42 άτομα ως παράτυπα εισερχόμενοι στην χώρα μας, κυρίως Συριακής καταγωγής. Η εισαγγελέας διέταξε να σχηματιστεί δικογραφία την οποία έχει αναλάβει το Λιμενικό Τμήμα της Κυπαρισσίας.

3

Παράλληλα ο Δήμος πρότεινε ως προσωρινό κατάλυμα φιλοξενίας των μεταναστών το κτίριο Βουδούρη στην περιοχή της Ελαίας, για το οποίο όμως, σύμφωνα με πληροφορίες το Τοπικό Συμβούλιο το έχει κρίνει ως μη ενδεδειγμένο για την στέγαση προσωπικού, καθώς δεν έχει τις απαιτούμενες υποδομές. Καταβάλλονται όμως προσπάθειες για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια όπως μας επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άρης Σκλάβος για το δράμα των προσφύγων, ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους Σύριους είναι και μικρά παιδιά… Προανάκριση για το συμβάν ανέλαβαν οι αρχές, ενώ δεν αποκλείεται οι μετανάστες να μεταφερθούν αργότερα σε άλλο σημείο μόλις ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους.

2

Πάντως κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες που βγήκαν από το πλοίο ήταν περισσότεροι και ότι κάποιοι από αυτούς μόλις πάτησαν στεριά εξαφανίστηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι με το οτοστόπ έφυγαν για άλλες περιοχές.

ΓΙΑΝN. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

135 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply