ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση για τον Αριστοτέλη από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

0

Εκδήλωση για τον Αριστοτέλη, με αφορμή την επέτειο των 2.400 χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας.

panepistmhio

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
4.30 μ.μ. Εγγραφές.
5 μ.μ. Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Η Ποιητική του Αριστοτέλη: προσέγγιση των κυρίων θεμάτων».
5.20 μ.μ. Παναγιώτης Νιάρχος καθηγητής Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ «Εξερεύνηση του διαστήματος: φιλοσοφικά, ηθικά και κοινωνικά ζητήματα».
5.40 μ.μ. Ευστράτιος Θεοδοσίου καθηγητής Φιλοσοφίας της Ιστορίας της Αστρονομίας του ΕΚΠΑ «Φιλοσοφώντας το σύμπαν: Φυσική, Μαθηματικά και Φιλοσοφία».
6 μ.μ. Κωνσταντίνος Νιάρχος καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Αριστοτέλους θεωρίας της γνώσεως και το πρόβλημα της αληθείας».
6.20 μ.μ. Συζήτηση.
6.40 μ.μ. Διάλειμμα.
7 μ.μ. Γιώργος Τσουκαλάς Δρ Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ «Ο Αριστοτέλης περί ψυχής».
7.20 μ.μ. Παναγιώτης Βασάλος πτυχιούχος ΠΜΣ Ηθικής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Ευδαιμονία στον Αριστοτέλη».
7.40 μ.μ. Ελένη Βολονάκη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Συμβουλευτική ρητορεία: θεωρία και πράξη».
8 μ.μ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας «Το ύφος στη ρητορική του Αριστοτέλη».
8.20 μ.μ. Συζήτηση.
8.40 μ.μ. Συμπεράσματα.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

70 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply