ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραμπ, τραμπάλες, τραμπισμός

0

ΠΟΥΘΕ κοιτάει και που δείχνει αυτός με τη μεγάλη γλώσσα, νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στο εύστοχο σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη;
ΑΚΟΜΑ είναι νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε με βεβαιότητα καθώς επίσημα δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, ωστόσο εκ πρώτης όψεως όλα συγκλίνουν στην άποψη πως η θητεία Τραμπ θα επιφέρει πολλά τραμπαλίσματα σε διεθνές επίπεδο με πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε χειρότερη προεδρική θητεία από την οκταετή του Μπους τζούνιορ.
Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ για τη διακυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη αρχίσει με τους συνεργάτες που επιλέγει για τις νευραλγικές θέσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά όσοι παρακολουθούν από κοντά τη διεθνή πολιτική θεωρούν πως είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για το ποια τέλος πάντων πολιτική θ’ ακολουθήσει ο Τραμπ.
ΤΟ ΜΟΝΟ βέβαιο θεωρείται πως δεν θα είναι πολιτική τύπου Ομπάμα, που τεχνηέντως εμφάνισε φιλειρηνικό προφίλ στη διάρκεια της οκταετίας του ξεγελώντας έξυπνα ακόμα και πολλούς επικριτές του.
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ του Τραμπ ωστόσο δεν προβλέπονται επικοινωνιακά «πασαλείμματα», όπως τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει δείξει ο ίδιος, αλλά βέβαια ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει ο ήδη διαπιστωμένα απρόβλεπτος Τραμπ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ παράδειγμα αποτελεί η απόφασή του να ακυρώσει την παραγγελία ενός πανάκριβου νέου προεδρικού «μπόινγκ» λέγοντας απαξιωματικά ότι  είναι γελοίο να πραγματοποιηθεί αυτή η παραγγελία και προκαλώντας όπως είναι φυσικό πανικό στην εταιρεία.
Ο ΤΡΑΜΠ λοιπόν άρχισε κιόλας τα τραμπαλίσματα και οι τραμπάλες θα έχουν την τιμητική τους στο επόμενο διάστημα.
ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι ότι έχει αποδέκτες των ενεργειών του που τον χειροκροτούν.
ΜΕΝΕΙ να δούμε βέβαια αν και η συμπεριφορά του σε κοινωνικό επίπεδο συνεχιστεί με ρυθμούς εκτράχυνσης, μόλις επισήμως αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου του 2017.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ πάντως ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες του Αμερικανικού Συντάγματος δεν επιτρέπουν πολλές παρεκκλίσεις και οι συνέπειες είναι σημαντικές.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ από τι τελικά χαμπαριάζουν ο Τραμπ και ο τραμπαλισμός που τον ακολουθεί.

thanasis-pantes

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ…
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΣ

Leave a Reply