Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προϋπολογισμός του 2017

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο προϋπολογισμός 2017, στον οποίο προβλέπονται έσοδα 56.406.930,93 ευρώ και είναι ισοσκελισμένος και εγκεκριμένος από το οικονομικό παρατηρητήριο ΟΤΑ.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στη συνεδρίαση του Σώματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση των πόρων λόγω μνημονίων, που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη το 2017, στην ακύρωση της Αυτοδιοίκησης και των δυνατοτήτων της, σε σημαντικό βαθμό, μαζί με την εκτίμηση ότι τα χειρότερα δεν έχουν παρέλθει. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος μπορεί να υπερηφανεύεται για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του, την πιστοληπτική του ικανότητα και την άμεση πληρωμή των υποχρεώσεών του που συνεπάγεται φερεγγυότητα.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Στη συνεδρίαση επίσης, ελήφθη απόφαση για δημιουργία Κέντρου «Δια Βίου Μάθησης», που θα λειτουργήσει σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του υπουργείου Παιδείας. Το κέντρο θα λειτουργήσει στο ιστορικό δημαρχείο προσωρινά και σε τρεις μήνες στο νέο δημαρχείο και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικά κτήρια της Καλαμάτας και της περιφέρειας.
Παράλληλα το Σώμα έλαβε απόφαση για τα δημοτικά τέλη, τα οποία θα παραμείνουν αμετάβλητα το 2017. Τα χαρακτηριστικά της εισήγησης είναι μεταξύ άλλων η αρτιότητα από τεχνική άποψη, η ομαδοποίηση των τελών και οι μειώσεις τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων.
Στα τέλη κοινοχρήστων χώρων που αφορούν τις επιχειρήσεις προβλέπονται μειώσεις οι οποίες κυμαίνονται από 3% μέχρι και 34%. Ενδεικτικά προβλέπονται μειώσεις, 21% για τους πεζόδρομους του Ιστορικού Κέντρου, 34% για την περιοχή του ευρύτερου κέντρου, 27% για την περιοχή της Μαρίνας και 21% για τις υπόλοιπες περιοχές της Καλαμάτας , ενώ εφαρμόζεται για πρώτη φορά, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, ατέλεια μέχρι τα 30 τμ για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου, ενώ για πάνω από 30 τμ επιβάλλεται τέλος 5 ευρώ ανά τ.μ.
Στα τέλη καθαριότητας που αφορούν τα καταστήματα, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, εκτός του Καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας και των πρωτευουσών των τέως Δήμων Θουρίας, Αρφαρών και Άριος εφαρμόζονται μειώσεις της τάξης του 60%, στα δε τέλη καθαριότητας που αφορούν τις οικίες για τις ίδιες περιοχές προβλέπονται μειώσεις 28%.
Σημαντική είναι η απόφαση που ελήφθη για την κατασκευή του κόμβου στο επικίνδυνο σημείο της πόλης στο ύψος του ξενοδοχείο «Φωτεινή», για τον οποίο θα αγοραστεί έκταση 700τμ.
Ακόμη, αποφασίστηκε η παράταση για πέντε ακόμη χρόνια της μίσθωσης του ακινήτου (πρώην ΑΣΟ) στον ‘Αρι, όπου οι κατασκευές του μισθωτή υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από την πλημμύρα στην περιοχή του φράγματος, λίγο πριν από τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης, η συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ Δήμου και ΓΑΙΟΣΕ, με την οποία αδειοδοτείται ο Δήμος για μίσθωση ανοικτών χώρων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας, η έγκριση των όρων χρησιδανείου για τη στέγαση δύο σημαντικών και ιστορικών Χορωδιακών Συνόλων της πόλης μας, του ΟΡΦΕΑ και της ΑΡΜΟΝΙΑΣ που θα στεγαστούν στον 1ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού και η ονοματοθεσία αρκετών δρόμων.

.

54 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply