Σταθερή παρουσία της Πελοποννήσου στην Πολωνική τουριστική αγορά

Στην Πολωνία για 4η συνεχή χρονιά βρέθηκε η Μυθική Πελοπόννησος στηρίζοντας μια από τις δυναμικές αγορές, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση  Grecka Panorama και το Greek Food Show, που διοργανώθηκαν στο Στάδιο PGE Narodowy στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας.

barsobia-2
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν επαγγελματίες οι οποίοι παρουσίασαν τις τουριστικές προσφορές στους επισκέπτες, καθώς επίσης ο Δήμος Τριφυλίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Τολού αλλά και  Σύλλογος Ξενοδόχων από την περιοχή της Αχαΐας. Την έκθεση Grecka Panorama επισκέφθηκαν συνολικά 7.000 άτομα, επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφοι της Πολωνικής αγοράς.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Ευάγγελος Τσαούσης, τον οποίο υποδέχτηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού στην κρίσιμη αγορά της Πολωνίας καθώς και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου.

nik

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαστρονομικές επιδείξεις, που διοργανώθηκαν στο περίπτερο της Πελοποννήσου από τον διάσημο στην Πολωνική αγορά σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος σε συνεργασία με την κα. Νικολάκου  δημιούργησαν και προσέφεραν στο κοινό μια παραδοσιακή Πελοποννησιακή συνταγή, παρουσιάζοντας συνολικά τον προορισμό μέσα από τις γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα του.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κατά τη διάρκεια της Grecka Panorama πραγματοποιήθηκε ημερίδα  για τη Μεσογειακή διατροφή και την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προβολή της γαστρονομικής της κληρονομιάς, ενώ το βραβείο παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση  η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, Αικ. Τζιτζικώστα στη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντ. Νικολάκου. Στο χαιρετισμό της η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στα Μνημεία UNESCO της Πελοποννήσου και το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό cluster που σχηματίζουν, καθώς και στη συμμετοχή της Κορώνης ως εκπρόσωπο της Ελλάδας και εμβληματική κοινότητα όσον αφορά τη  Μεσογειακή Διατροφή στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε ευρύτερα στην Πελοποννησιακή γαστρονομία και στις ευεργετικές της ιδιότητες ενώ κάλεσε τους παραβρισκόμενους να επισκεφθούν την Πελοπόννησο.

barsobia-aa
Η επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα Grecka Panorama, καταδεικνύει τη στήριξη στον συγκεκριμένο προορισμό με συνεχή συμμετοχή για  4 έτη σε γεγονότα όπως η TT Warsaw και η Grecka Panorama τα 2 τελευταία έτη, 2 workshop παρουσίασης του προορισμού και αρκετά ταξίδια εξοικείωσης σε Πολωνούς δημοσιογράφους και τουριστικά γραφεία της Πολωνίας στην Πελοπόννησο. Σε συνέχεια των δράσεων για προσέλκυση της Πολωνικής αγοράς γίνεται προσπάθεια να διοργανωθεί την άνοιξη στην Πελοπόννησο το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) κάτι το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στην καθιέρωση του προορισμού στο Πολωνικό κοινό.

 

43 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply