Αρχίζουν το βράδυ οι γιορτές και οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων ξεκίνησε και η Καλαμάτα, έχει φορέσει εδώ και αρκετές ημέρες τα… γιορτινά της!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες με τα βλέμματα όλων, να είναι στραμμένα στο άναμμα του δέντρου, το οποίο θα φωταγωγηθεί απόψε το βράδυ, με τη γιορτή να ξεκινά στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ήχοι μοναδικοί θα… πλημμυρίσουν την πλατεία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ η μοναδική φωνή του τενόρου Δημήτρη Σιγαλού θα ταξιδέψει για μια ακόμη φορά τους παρευρισκόμενους!

sigalos-dhmhtrhs

Ο Δημήτρης Σιγαλός γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο. Από το 1998 συνεργάζεται με  την Εθνική Λυρική Σκηνή, και με Θέατρα του Εξωτερικού (Γερμανία, Ρουμανία, Σαράγιεβο), έχοντας ερμηνεύσει  πρωταγωνιστικούς ρόλους  σε παραγωγές όπερας και οπερέτας. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε έργα όπως Αντιγόνη, Λυσιστράτη, Σικελικός εσπερινός, Ντον Κάρλος, Κάρμινα Μπουράνα και Ανατολή και έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες (Κρατική, ΕΡΤ, Χρωμάτων, Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Καλαμάτας) και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Μιλώντας στη «Φ», απηύθυνε σε όλους, το δικό του κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση αυτή, σε μια πόλη που αγαπά ιδιαίτερα καθώς έχει μαζί της ξεχωριστούς δεσμούς… «Είναι ιδιαίτερη χαρά που θα συμμετέχω στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2016 του Δήμου Καλαμάτας με πρώτη αυτή του ανάματος του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική  πλατεία. Με γυναίκα Καλαματιανή και λυρική τραγουδίστρια, η σύνδεση με τον τόπο αυτό είναι σχέση ζωής και διαρκώς ανακαλύπτω πως η καλλιτεχνία βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στους ανθρώπους της λόγω της μακρόχρονης  παράδοσής της με όλα τα είδη της τέχνης. Πρέπει να αναφέρω ότι τέτοιο δήγμα καλλιτεχνίας είναι η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Με μεγάλη χαρά   συμπράττω για ακόμα μια φορά μαζί της, υπό την διεύθυνση του εξαιρετικού Μαέστρου της και φίλου Κωνσταντίνου Νικολέα», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στη «Φ» ο γνωστός και αγαπητός τενόρος Δημήτρης Σιγαλός. Αμέσως μετά, θα πάρει σκυτάλη η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, για να γίνει στις 8μ.μ. η φωταγώγηση του δέντρου και να ακολουθήσει συναυλία με τίτλο «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με τους “Twoins” και συγκεκριμένα τους: Γιάννη Τσότρα, Σταύρο Τσότρα και Αλεξάνδρα Θεογιάννη.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ- ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Στις εκδηλώσεις αυτές και εκείνες που θα ακολουθήσουν, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, τόσο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος. «Ευελπιστούμε με αυτό το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλο το μήνα να γίνουμε κέντρο αναφοράς για χιλιάδες δημότες και επισκέπτες από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Καλούμε όλους όσους θέλουν, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με πρώτη τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, απόψε στην κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου όπου θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα, κεράσματα, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις», ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους Συλλόγους και τους Φορείς που συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί τόσο πλούσιο και δωρεάν ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

synenteyksh-dentro

«Η πόλη είναι έτοιμη, στολισμένη, με επίκεντρο την κεντρική πλατεία με τα σπιτάκια και το δέντρο, το χριστουγεννιάτικο πάρκο στον σταθμό, την πλατεία του ιστορικού κέντρου, την παραλία με το καράβι που θα ανάψει αύριο», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ από την πλευρά του ο Θανάσης Ηλιόπουλος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους, έδωσε και μια άλλη διάσταση των πολλών εκδηλώσεων. Αναφέρθηκε στον έμμεσο στόχο, που δεν είναι άλλος από την τόνωση της αγοράς, στο να αποτελέσει πόλο έλξης δηλαδή η πόλη, που δεν είναι χειμερινός προορισμός, για όσο περισσότερους επισκέπτες γίνεται! Αύριο, να σημειωθεί πως η φωταγώγηση του καραβιού στο λιμάνι της Καλαμάτας θα γίνει στις 8 το βράδυ υπό τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ενώ το πρωί θα υπάρξουν παιχνίδια και τραγούδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην πλατεία.

Γ.Α.

72 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply