Προφυλακιστέοι οι τρεις Ουκρανοί διακινητές μεταναστών που βρίσκονται στην Ελαία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν κρίθηκαν σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ύστερα από την απολογία τους οι τρεις Ουκρανοί πλήρωμα του σκάφους “MARIBELA”, το οποίο προσάραξε την Τετάρτη στην ακτή του Αγιαννάκη, στην Ελαία. Οι τρεις διακινητές, κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης παραλαβής και προώθησης στο εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών των 45 μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν στη δασώδη περιοχή της Ελαίας, όπου και εξακολουθούν να διαμένουν.

3

Παρουσία της Αστυνομίας οι μετανάστες μεταφέρθηκαν φορυρούμενοι με λεωφορείο του Δήμου Τριφυλίας και μεταφέρθηκαν για προσωρινή διαμονή στο Κοινοτικό Κατάστημα Ελαίας όπου τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, . Κάτοικοί μαζί με τον Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαίας, Άρη Σκλάβου, προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια με σίτιση και διαμονή ενώ ο Δήμος Τριφυλίας επικοινώνησε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ερυθρό Σταυρό, ώστε να έχουν ανάλογη φροντίδα, καθώς στη περιοχή έσπευσαν και εκπρόσωποί του.

5

Την ίδια ώρα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας οδηγήθηκαν οι 3 Ουκρανοί ως πλήρωμα του σκάφους «Μαριμπέλα», που βρέθηκε στην Ελαία, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι δεν είναι λαθρέμποροι ψυχών, καθώς πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ως το Σάββατο. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα και προώθηση διακίνηση πολιτών εκτός Ε.Ε. στο εξωτερικό.

Γ.Μπ.

22 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply