ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο σούπερ ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας

0

Παραδόθηκαν, προχθές στο σταθμό του ΕΚΑΒ Καλαμάτας από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, των περιφερειακών συμβούλων Αντωνίας Μπούζα, Αγγελου Χρονά και Απόστολου Γκούνη, δύο υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, τα οποία θα συνεισφέρουν στην άμεση παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης μεταφοράς και προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη φροντίδα του θεμελιώδους κοινωνικού αγαθού της Υγείας, υλοποίησε την αγορά και την παράδοση στο ΕΚΑΒ οκτώ ασθενοφόρων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόκειται για οχήματα Vanκλειστού τύπου που πληρούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και παρέχουν την δυνατότητα μεταφοράς και βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιώνγια δύο ασθενείς ταυτοχρόνως. Παρέχεται δε αποτελεσματική ιατρική φροντίδα κατά την μεταφορά των ασθενών λόγω του ειδικά διαμορφωμένου θαλάμου των ασθενοφόρων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να αναζητεί και να υλοποιεί δράσεις, οι οποίες θα ενισχύουν τις δομές υγείας και περίθαλψης  της επικράτειά της.

 

Leave a Reply