“Το τραγούδι της δέμπλας” του Κ. Κόλλια για κοινωνικούς σκοπούς, παρουσιάστηκε στα Φιλιατρά από την Αγροτικό Σύλλογο

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, η παρουσίαση του βιβλίου «Το τραγούδι της δέμπλας» του Κώστα Ερανιώτη, από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, όπου ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια.
Αποτελεί ένα μείγμα ιστορικών, λαογραφικών και λογοτεχνικών στοιχείων, που κατατείνουν στην σύνθεση και την ανάδειξη της βιωματικής σχέσης των Φιλιατρινών με την ελιά και το λάδι. Ακριβώς αυτή η σχέση κι οι διάφορες εκφάνσεις της, αναδεικνύονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, που προσέφερε αφιλοκερδώς τον πνευματικό του μόχθο, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παρουσίασης, τον ομότιμο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Αθανασόπουλο, τον λογοτέχνη Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας γεωπόνο Αντώνη Παρασκευόπουλο, την φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου και το Γιώργο Καραμπότσο, μέλος του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, ευχαρίστησε τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», αλλά και το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, που αποτελείται από νέους, δημιουργικούς και προοδευτικούς ανθρώπους.
Τα καθαρά έσοδα του βιβλίου, όπως είναι γνωστό, θα διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών στα τηλέφωνα 697 741 3095 και 697 492 9911.

62 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply