ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχισαν οι «αστερίσκοι» Σκουρλέτη για τη διανομή του πλεονάσματος

0

Δεν πέρασαν παρά λίγες μετά από την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για την 13η σύνταξη και τη μείωση της φορολογίας προς τα νησιά του Αιγαίου, ο Πάνος Σκουρλέτης έρχεται να θέσει εν αμφιβόλω την πολιτική παροχών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας πως αυτή η τάση μπορεί να αλλάξει αν οι δανειστές επιμείνουν στις “παράλογες” (όπως ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών τις χαρακτήρισε) απαιτήσεις των δανειστών.

Μιλώντας στον κομματικό ρ/σ του ΣΥΡΙΖΑ “Κόκκινο”, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως κρίσιμο σημείο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς εκεί κρίνεται κάθε κυβερνητική πολιτική, καθώς η επίτευξη στόχων διαχέεται στην πραγματική οικονομία και την καθημερινή ζωή με “χρονοκαθυστέρηση”.

“Η εξαγγελία Τσίπρα για «13η σύνταξη» και αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα είναι συγκεκριμένο παράδειγμα μέτρου που θα αισθανθεί ο κόσμος και ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επίτευξη στόχων. Οχι, απλώς να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όπου μπορεί να επιστρέφει μέρος των όσων θυσίασαν, στους πλέον ευάλωτους” ανέφερε και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα, αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων, όπου επί δύο τρίμηνα η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι επίσης αισιόδοξες.

“Αυτή η πορεία θα εμπεριέχει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες”, αρκεί να μην αλλάξει αυτή η τάση, κάτι που κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει βλέποντας τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης.

 

66 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply