ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκτός ελέγχου το προσφυγικό με νέες εισβολές στο Αιγαίο!

0

Νέο κύμα προσφυγικών αφίξεων σημειώνεται σήμερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που είναι αντιμέτωπα με τεράστια προβλήματα.

Ακόμα 330 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά, μετά από τα 200 άτομα που που αφίχθησαν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 138 άτομα έφτασαν στη Λέσβο, 67 στη Χίο και 125 στα υπόλοιπα νησιά. Το σύνολο των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται στα 16.611 άτομα, όπως φανερώνουν τα τελευταία στοιχεία.

Το πρόβλημα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, αν συνυπολογιστεί το γεγονός πως η πλειονότητα των νέων αφιχθέντων βιώνει άθλιες συνθήκες, καθώς τα κέντρα φιλοξενίας σε όλα τα νησιά έχουν ξεπεράσει προ πολλού τον αριθμό ατόμων που μπορούν να περιθάλψουν.

Επίσης 50 πρόσφυγες έφτασαν στο νησί της Χίου για το τελευταίο 24ωρο (μέχρι τις 08:00 της Δευτέρας), ενώ ένας ακόμα έφτασε στη Λέσβο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ειδικού συντονιστικού διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ανέρχεται στα 62.861 άτομα, τους 7.000 από αυτούς να βρίσκονται εκτός κέντρων φιλοξενίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως διάφορες ΜΚΟ ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων εκτός οργανωμένων δομών αρκετά πάνω από τις 10.000

Leave a Reply