Με διάθεση προσφοράς το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Η ΣΤΗΛΗ, αφού συγχαρεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, που ’χει στο πηδάλιό του το γνωστό βιβλιοπώλη Δημήτρη Αβδάλα, χαίρεται γιατί βλέπει ότι το νέο Δ.Σ. ξεκίνησε τη θητεία του με πολλή διάθεση για να προσφέρει στην αγορά και στην πόλη ευρύτερα. 

Έτσι στις 23 Νοεμβρίου το μεσημέρι είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παν. Κατσίβελα και σε κλίμα κατανόησης συζητήθηκαν, πέραν της αγαστής συνεργασίας που θα υπάρχει ανάμεσά τους και θέματα «έργα μείζονος βαρύτητας» –  κατά την εκτίμηση του Συλλόγου – που πρέπει να εκτελεστούν εν ευθέτω χρόνω.  Δεκατέσσερα έργα που αφορούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή ετέθησαν υπόψη του κ. Δημάρχου απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου. 

Ο χρόνος θα δείξει πόσα απ’ τα έργα αυτά θα εκτελέσουν εν ευθέτω χρόνω.  Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Δ.Σ.  του Εμπορικού Συλλόγου έκανε έκκληση στα μέλη του να στολίσουν τα καταστήματά τους και να τους δώσουν εορταστική εικόνα και ατμόσφαιρα. 

Το Δ.Σ. προς την κατεύθυνση αυτή αγόρασε περί τα εκατό κυπαρίσσια, τα οποία τοποθετήθηκαν σ’ επίκαιρα σημεία της αγοράς και στολίζονται απ’ τους καταστηματάρχες ανάλογα. 

Αναντίλογα ο Σύλλογος είναι άξιος επαίνου, όπως άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι αφοί Γκόγκα που διέθεσαν τα δένδρα σε τιμή κόστους. 

Οι εορτές, θεού θέλοντος, θα τελειώσουν και η πόλη θα γυρίσει στην καθημερινότητά της. 

Η στήλη κάνει μια σκέψη και τη θέτει υπόψη του Συλλόγου. Τα κυπαρίσσια αυτά (που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δέντρα) – σε συνεργασία με το Δήμο – να φυτευτούν ένθεν κι ένθεν του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην πόλη ως του Μεμί, ώστε ο ερχόμενος στην πόλη να ’χει την αίσθηση ότι μπαίνει σε μια πόλη που ’χει τ’ όνομα Κυπαρισσία (αφού, κατά μια εκδοχή τ’ όνομά της τ’ οφείλει στα κυπαρίσσια – εξ ου και Κυπαρισσία Αθηνά).

Η σκέψη είχε τεθεί απ’ τον υπογράφοντα τη στήλη σε προηγούμενους Δημάρχους και δεν είχε εισακουστεί.  Μήπως έφτασε η κατάλληλη στιγμή; Ιδωμεν και καλές γιορτές με το 2017 να δώσει άλλη άποψη (κυπαρισσένια) στην είσοδο της πόλης. 

 

Από το ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

79 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply