Με Τσίπρα μετά την επιστροφή από τη Σύνοδο κορυφής η “κορδέλα” του Περιμετρικού της Καλαμάτας

Πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση στις 19 Νοεμβρίου,  στην κυκλοφορία του νέου περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου της Καλαμάτας, από τον κόμβο της Θουρίας στο ύψος του Praktiker έως και την Αρτέμιδος, θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, ο σημαντικός  αυτοκινητόδρομος ο οποίος είναι ο πρώτος από τους πέντε συνολικά που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στη χώρα με σύμβαση παραχώρησης το 2007! Την κορδέλα των εγκαινίων, θα κόψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελικά, θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία γι’ αυτόν τον σκοπό, την επόμενη εβδομάδα και όχι αυτή, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματός του.
Την Παρασκευή άλλωστε, οπότε και αναμενόταν η άφιξη του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο για τις συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται ότι θα έχει γεύμα εργασίας με την κυρία Μέρκελ στο κτίριο της Καγκελαρίας το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Βερολίνο και με τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Νωρίτερα μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ’ ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του Συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 – 17 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.
Την Πέμπτη, θα συναντήσει σε πρόγευμα τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Μετά το πέρας της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής, 16.12, θα έχει γεύμα εργασίας στην Καγκελαρία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

tsipras-merkel-verolino-708_0

Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων. Το πρωί του Σαββάτου, στις 17 του μηνός, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Η «κορδέλα» λοιπόν των εγκαινίων πηγαίνει για την επόμενη εβδομάδα! Να θυμίσουμε πως το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, παρέδωσαν στην κυκλοφορία, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ύστερα από επιθεώρηση οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

46 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply